Kronieken van de Enneade - Deel 2: Hellevuur

Nick Eberhard

Category: Fantasy

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De magische Eilani zijn nu uit elkaar gerukt en belopen elk een eigen pad om hun ware zelf te leren kennen. Nieuwe krachten worden voor elk beschikbaar, maar de overwinning is echter nog niet in zicht. De Godendeemstering nadert sneller dan gedacht.
Hoewel de magie hun zou helpen de wereld te redden, denken de Volhaeren er anders over. Zij zien magie als een invloed van Zabolos, de duivel. Kvinna Hylleken doet er alles aan om de wereld van hen te ontdoen en neemt daarom drastische maatregelen. De machtige Orde der Kristallen zal haar helpen, maar wanneer het hellevuur uitbreekt, is niemand meer veilig.

From the book

De onbekende soldaat keek verschrokken uit zijn groene ogen, maar aarzelde niet om Váli in stukken te hakken. Al schreeuwend hakte hij erop los. Het grijs doordrongen bloed spatte alle kanten op. Het virus was duidelijk zichtbaar.

De rillende Reynar keek toe hoe Váli’s gesepareerde ledematen nog altijd aan het bewegen waren, alsof ze nog vol met leven zaten. Zijn maag draaide zich om, maar hij kon de inhoud nog binnenhouden.

“We moeten gaan. De draugen zijn voorbij ons fort gekomen. Al mijn medewachters zijn geïnfecteerd met het draugenvirus. Als we niet nú gaan, gaan we eraan!” De verwarde soldaat keek om zich heen. “De Strijd der Oordeels is begonnen. De Godendeemstering is hier.”

Het was al te laat. Een groep van misschien wel dertig draugen tuimelde al grommend en met hun zwaarden zwaaiend de straat op. De meesten vielen huizen binnen via de ramen en de deuren. Niets leek hen te stoppen. Geschreeuw en gejank vloeiden rijkelijk over de straten uit.

Een aantal van hen rende op de soldaat af. Reynar dook weg achter een huifkar, terwijl hij toekeek hoe de soldaat al zijn kracht gebruikte om de draugen neer te maaien. Na de vijfde werd hij er onderuitgehaald en doken de draugen boven op zijn worstelende lichaam. Zij namen happen uit zijn ledematen, romp en nek. Een poel van bloed ontstond om hem heen. Het werd stil.

Reynar begon te hyperventileren en tranen biggelden over zijn wangen, wanneer hij opmerkte hoe snel het virus hem in een ondode draug veranderd had.

De soldaat stond al grommend op, zijn huid volledig grijs getrokken en zijn ogen vuurrood net als die van Váli. Met een boosheid in zijn ogen, raapte hij zijn zwaard op. “Voor Hildago!” Met de punt wees hij naar de huifkar waar Reynar achter gescholen zat.

Reynar zou snel hetzelfde lot ondergaan.

About the author

Nick Eberhard (Oosterhout, 1999) studeerde Engineering aan het Radius College te Breda, maar al sinds jongs af aan wist hij dat hij zijn verhaal moest vertellen. Zowel zijn woonplaats Geertruidenberg als zijn familie, vrienden en collega’s zijn een enorme inspiratiebron bij het vormen van Evarien, de wereld waar de Kronieken van de Enneade zich afspelen. Buiten zijn werkuren, besteedt hij veel tijd aan geschiedenis, talen en legendes, die de grondlegging voor zijn boeken zijn geweest. Om een zo reëel mogelijk beeld voor de lezer te kunnen vormen, heeft de auteur gekozen om locaties in zijn boeken te gebruiken, die hij in zijn leven al bezocht heeft. Het Eifelgebergte in Duitsland waar hij in zijn jeugd vaker geweest is, werd de inspiratie voor de Maanheuvelen. De plaats Blanes in Spanje vormde al gauw het beeld voor het exotische Eilan Mhaitha. En de middeleeuwse plaats Hastings gaf beeld aan Koningsteen, waar de veel gewilde Kristallen Troon blinkt. Met herinneringen aan deze mooie plekken, schrijft Nick zijn volgende delen verder.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kronieken van de Enneade - Deel 2: Hellevuur

Author:

Nick Eberhard

Category:

Fantasy

Number of pages:

230

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-09-2021

ISBN:

978-94-643-1757-2 / 9789464317572

Price:

€ 20,99

Language

Dutch