Het paardje van Troje - Een mythisch avontuur weergegeven in houtsneden

Henk Schouman

Category: Art, culture & music

€ 22,99
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Xanthos en de blinde dichter Belios reizen naar de ruïnes van de stad Troje om te ontdekken hoe de stad ten onder is gegaan. In deze serie prenten vertelt Schouman zijn versie van het verhaal over het paard van Troje. Hierbij speelt een houten speelgoedpaardje een belangrijke rol, maar eigenlijk gaat het over de vraag “Hoe ontstaat zo’n verhaal”? Een verhaal dat eeuwenlang mondeling is doorgegeven. Wat werkelijk gebeurd is, weet niemand. Het Paardje van Troje is het werkelijke verhaal over het ontstaan van een verzonnen verhaal.

From the book

Toen was het ineens of iemand één van de golven optilde en tegelijkertijd uiteen trok. Het water steeg en steeg in de lengte en in de breedte, de golf was een muur van water die alleen maar groter werd. De ronding ervan leek op een enorme klauw en de schuimkop op vingers met vlijmscherpe nagels. Plotseling leek het alsof de golf een moment stilhield, om direct daarna met een verwoestende klap om te slaan en de schepen volledig te verzwelgen. Zodra de golf omsloeg, zag ik dat daarachter weer een nieuwe, nog hogere vloedgolf aankwam, die de volgende groep schepen naar de bodem van de oceaan hielp.


About the author

Henk Schouman is geboren in Den Haag. Hij woont al veertig jaar in Friesland, in Oudega, Smallingerland. Schouman is een veelzijdig kunstenaar. Hij beoefent allerlei disciplines: pen, penseel, potlood, collage, grafische druktechnieken. Wat overeenkomt in al zijn werk is het verhalende karakter en de grote fantasie die de prenten, schilderijen en houtsnijwerken in zich dragen. Bij het tot stand komen van dit boek heeft hij veel hulp gekregen van Jan van der Harst, die de tekst heeft geschreven, en van Elise Schouman, die zorg heeft gedragen voor de opmaak. Zonder hen was het niet gelukt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het paardje van Troje - Een mythisch avontuur weergegeven in houtsneden

Author:

Henk Schouman

Category:

Art, culture & music

Number of pages:

70

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover A4 liggend

Release date:

08-10-2021

ISBN:

978-94-643-1860-9 / 9789464318609

Price:

€ 22,99

Language

Dutch