Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het paardje van Troje
Een mythisch avontuur weergegeven in houtsneden

Auteur

Henk Schouman

Uitvoering
Hardcover
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Xanthos en de blinde dichter Belios reizen naar de ruïnes van de stad Troje om te ontdekken hoe de stad ten onder is gegaan. In deze serie prenten vertelt Schouman zijn versie van het verhaal over het paard van Troje. Hierbij speelt een houten speelgoedpaardje een belangrijke rol, maar eigenlijk gaat het over de vraag “Hoe ontstaat zo’n verhaal”? Een verhaal dat eeuwenlang mondeling is doorgegeven. Wat werkelijk gebeurd is, weet niemand. Het Paardje van Troje is het werkelijke verhaal over het ontstaan van een verzonnen verhaal.

Over de auteur

Henk Schouman is geboren in Den Haag. Hij woont al veertig jaar in Friesland, in Oudega, Smallingerland. Schouman is een veelzijdig kunstenaar. Hij beoefent allerlei disciplines: pen, penseel, potlood, collage, grafische druktechnieken. Wat overeenkomt in al zijn werk is het verhalende karakter en de grote fantasie die de prenten, schilderijen en houtsnijwerken in zich dragen. Bij het tot stand komen van dit boek heeft hij veel hulp gekregen van Jan van der Harst, die de tekst heeft geschreven, en van Elise Schouman, die zorg heeft gedragen voor de opmaak. Zonder hen was het niet gelukt.

Productinformatie

ISBN
9789464318609 / 978-94-643-1860-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-10-2021
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Hardcover
Pagina's
70
Formaat
A4 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Toen was het ineens of iemand één van de golven optilde en tegelijkertijd uiteen trok. Het water steeg en steeg in de lengte en in de breedte, de golf was een muur van water die alleen maar groter werd. De ronding ervan leek op een enorme klauw en de schuimkop op vingers met vlijmscherpe nagels. Plotseling leek het alsof de golf een moment stilhield, om direct daarna met een verwoestende klap om te slaan en de schepen volledig te verzwelgen. Zodra de golf omsloeg, zag ik dat daarachter weer een nieuwe, nog hogere vloedgolf aankwam, die de volgende groep schepen naar de bodem van de oceaan hielp.


Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Wieke op 28-10-2021
Een prachtig boek met heel mooie afdrukken en mooi geschreven verhaal.
Gedrukt op mooi papier