Ik, Emma - Een lesje geleerd

Beau Aldenhuijsen

Category: Novels

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ik, Emma & Lesje geleerd is een aanvulling op en vervolg van Zorgenkindje. De lezer keert terug in de tijd via het perspectief van Emma. Zodra de lezer het verhaal weer herkent, wisselen de verhaalperspectieven zich op een rap tempo af en wordt de lezer meegetrokken in een bloedstollend verhaal met vele onverwachte wendingen, romantiek, somberheid en hoop. De verschillende settings in het boek zorgen voor voldoende afwisseling en houdt de lezer geboeid. Van wie komen toch al die dreigementen? Waarom lijkt het net alsof de hele wereld zich tegen de hoofdpersonen keert? Wat houdt Emma eigenlijk al die tijd verborgen voor haar vriendje Jake? En wie is die mysterieuze Colin? Ik, Emma & Lesje Geleerd: Een verhaal met een onverwachte twist.

From the book

De heg om het huis bevindt zich aan mijn rechterhand. Links van me groeien de pijnbomen zo dicht langs de weg dat hun takken tegen de zijkant van mijn auto zwiepen. Ik kan me voorstellen hoe de bestuurders van grotere voertuigen – vuilniswagens, pakketbezorgers, buschauffeurs – elke keer dat ze deze rit moeten maken een stevig potje zitten te vloeken.
Dan loopt de heg rechts de hoek om en eindigen de bomen. Net als de helling. Ik bevind me nu op de oprit, die waarschijnlijk speciaal voor het huis en het omliggende terrein is geëgaliseerd. Achter de heg zie ik de bovenste twee meter of zo van een schuur of opslagplaats, die in een landelijke kleur rood is geschilderd. Het dak is van metaal en de maneschijn weerkaatst erin. Na een korte blik wend ik mijn ogen af, want ik wil niet dat mijn zicht erdoor wordt beïnvloed.
De poort staat open. Aan weerszijden ervan liggen bloemperken. Aan de muur hangt inderdaad een beveiligingscamera, maar hij hangt slap omlaag, als een vogel met een gebroken nek. Dit bevalt me wel. Ik had al verwacht dat zijn waakzaamheid niet van een bijster hoog niveau zou zijn, en dit is het bewijs.
Het was de bedoeling dat ik hier zou komen, gaat er door me heen, en ik probeer de gedachte, die niet alleen iets voortekenachtigs heeft maar ook nogal pretentieus lijkt, weg te lachen. Maar de gedachte wil niet wijken en als ik Jake aan zie komen lopen begrijp ik dat het waar is.
Het was de bedoeling dat ik hier zou komen.
Ja.

About the author

Beau Aldenhuijsen (30) is Verzorgende I.G. en werkt op de Houttuinen in Haarlem, waar hij zorg draagt voor bewoners met dementie. Tijdens zijn studie voor docent Nederlands ontdekte hij de passie voor lezen en schrijven. Op 23-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste boek Schaduwspoor (2015), met zijn pseudoniem Beau J. Bakkenhoven. Na Liefde van het Lot (eveneens 2015) schreef hij in 2020 tijdens de coronacrisis het boek Zorgenkindje op zijn eigen naam. Na het succes van Zorgenkindje heeft hij in 2020 en 2021 een aanvulling en het vervolg ervan geschreven, dat in 2022 is uitgekomen: Ik, Emma & Lesje Geleerd.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik, Emma - Een lesje geleerd

Author:

Beau Aldenhuijsen

Category:

Novels

Number of pages:

212

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

14-01-2022

ISBN:

978-94-645-0235-0 / 9789464502350

Price:

€ 21,50

Language

Dutch