Cover voorkant
El Viajero - Een verhalende reisgids over Midden-Amerika
El Viajero - Een verhalende reisgids over Midden-Amerika

El Viajero - Een verhalende reisgids over Midden-Amerika

Wilmer Niesing

Category: Travel

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tijdens de wiskundelessen op de middelbare school worden de eerste voorbereidingen getroffen voor een levensveranderende reis. Allerlei verschillende reisgidsen worden doorgebladerd om zoveel mogelijk informatie te vergaren. Uiteindelijk resulteert dit in een memorabel tussenjaar waarin er uitgeweken wordt naar Midden-Amerika. Gedurende vier maanden zwerft hij van hostel naar hostel en doorkruist vele landen. El Viajero is een verhalende reisgids waarin je wordt meegenomen in de avontuurlijke en hachelijke momenten van een backpacker. Op pakkende wijze wordt een realistische weergave geschetst van het backpackersbestaan. Gedurende het reisverhaal wordt er achtergrondinformatie gegeven en vind je handige tips die noodzakelijk zijn voor elke backpacker.

From the book

Tijdens het lopen door het dorp waren merkwaardige attracties te zien. Er was een groot reuzenrad gemaakt van hout wat aangedreven werd door een bejaarde trekker. Het was te gammel om in te gaan en veel locals waren het daar ook mee eens gezien de vele lege stoeltjes. Door het hele dorp was een slinger van kraampjes te vinden, variërend van churroskraampjes tot schiettenten. Duizenden mensen van de omliggende dorpen waren op het festival afgekomen, wat zorgde voor een dicht opeengepakte menigte. Lopend op slippers belandde ik samen met de anderen in een opstopping. Dit werd kennelijk niet opgemerkt door iedereen, er werd van alle kanten geduwd. Op een zeker moment hadden we niet meer de controle over waar we heen gingen. We werden gewoon overal heen geduwd. Mijn voeten werden helemaal platgestampt, maar omdat er zoveel mensen op gingen staan, barstte ik uit in een aanstekelijke lachbui die overging in de slappe lach. Toen we langzaamaan richting een grillplaat werden gedrukt, klampte ik me vast aan een houten steunpilaar van een kraampje. Gelukkig begon toen iedereen door te krijgen dat het zo niet ging werken en kreeg iedereen weer wat meer beweegruimte. Opgelucht dat er niemand was platgedrukt gingen we naar het marktplein waar verschillende lokale bandjes hun muziekkunsten toonden en het publiek daar met soepele heupjes op losging. Ons gehoor werd getrakteerd op ontzettend veel decibel. Een muur van geluidsboxen zorgde voor een volume wat je in Nederland door alle regels niet snel tegenkomt. Verschillende dansbare muziekgenres wisselden elkaar af en vrij rap werd Victor de liefde verklaard door een duidelijk oudere vrouw.

About the author

Wilmer Niesing (22) is een fervent liefhebber van alles wat maar een vleugje avontuur bevat. Dat uit zich voornamelijk in een hongerige reislust. Deze behoefte vervult hij met het studeren van Internationale Ontwikkelingsstudies in Wageningen waar hij probeert duurzame oplossingen te vinden voor internationale vraagstukken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

El Viajero - Een verhalende reisgids over Midden-Amerika

Author:

Wilmer Niesing

Category:

Travel

Number of pages:

190

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-09-2022

ISBN:

978-94-646-8088-1 / 9789464680881

Price:

€ 21,99

Language

Dutch