Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

El Viajero
Een verhalende reisgids over Midden-Amerika

Auteur

Wilmer Niesing

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Tijdens de wiskundelessen op de middelbare school worden de eerste voorbereidingen getroffen voor een levensveranderende reis. Allerlei verschillende reisgidsen worden doorgebladerd om zoveel mogelijk informatie te vergaren. Uiteindelijk resulteert dit in een memorabel tussenjaar waarin er uitgeweken wordt naar Midden-Amerika. Gedurende vier maanden zwerft hij van hostel naar hostel en doorkruist vele landen. El Viajero is een verhalende reisgids waarin je wordt meegenomen in de avontuurlijke en hachelijke momenten van een backpacker. Op pakkende wijze wordt een realistische weergave geschetst van het backpackersbestaan. Gedurende het reisverhaal wordt er achtergrondinformatie gegeven en vind je handige tips die noodzakelijk zijn voor elke backpacker.

Over de auteur

Wilmer Niesing (22) is een fervent liefhebber van alles wat maar een vleugje avontuur bevat. Dat uit zich voornamelijk in een hongerige reislust. Deze behoefte vervult hij met het studeren van Internationale Ontwikkelingsstudies in Wageningen waar hij probeert duurzame oplossingen te vinden voor internationale vraagstukken.

Productinformatie

ISBN
9789464680881 / 978-94-646-8088-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-09-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
190
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Tijdens het lopen door het dorp waren merkwaardige attracties te zien. Er was een groot reuzenrad gemaakt van hout wat aangedreven werd door een bejaarde trekker. Het was te gammel om in te gaan en veel locals waren het daar ook mee eens gezien de vele lege stoeltjes. Door het hele dorp was een slinger van kraampjes te vinden, variërend van churroskraampjes tot schiettenten. Duizenden mensen van de omliggende dorpen waren op het festival afgekomen, wat zorgde voor een dicht opeengepakte menigte. Lopend op slippers belandde ik samen met de anderen in een opstopping. Dit werd kennelijk niet opgemerkt door iedereen, er werd van alle kanten geduwd. Op een zeker moment hadden we niet meer de controle over waar we heen gingen. We werden gewoon overal heen geduwd. Mijn voeten werden helemaal platgestampt, maar omdat er zoveel mensen op gingen staan, barstte ik uit in een aanstekelijke lachbui die overging in de slappe lach. Toen we langzaamaan richting een grillplaat werden gedrukt, klampte ik me vast aan een houten steunpilaar van een kraampje. Gelukkig begon toen iedereen door te krijgen dat het zo niet ging werken en kreeg iedereen weer wat meer beweegruimte. Opgelucht dat er niemand was platgedrukt gingen we naar het marktplein waar verschillende lokale bandjes hun muziekkunsten toonden en het publiek daar met soepele heupjes op losging. Ons gehoor werd getrakteerd op ontzettend veel decibel. Een muur van geluidsboxen zorgde voor een volume wat je in Nederland door alle regels niet snel tegenkomt. Verschillende dansbare muziekgenres wisselden elkaar af en vrij rap werd Victor de liefde verklaard door een duidelijk oudere vrouw.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Marijtje op 09-04-2023
Mooi boek dat heel fijn wegleest. Het is beeldend geschreven en heeft me zowel laten lachen als huilen. De beeldende leuke (maar soms ook minder vrolijke) verhalen wisselen zich af met tips en praktische informatie, een fijne balans dat ervoor zorgt dat je het boek niet wilt wegleggen. Een echte aanrader voor iedere jonge reiziger of iemand die graag over het buitenland leest!
door Jakko op 06-10-2022
Mooi geschreven reisboek met leuke en inspirerende verhalen!
Ook de minder fijne kanten van het backpacken worden gedeeld en zo geeft het boek een vrij volledig beeld van de reis van de schrijver.
Zeker aan te raden voor degenen die geïnteresseerd zijn in backpacken of Midden-Amerika.