De beeldentuin

Rob Zewald

Category: Novels

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De beeldentuin is een psychologische roman. De hoofdpersoon is overleden en moet als standbeeld in de beeldentuin zijn verleden proberen te begrijpen. Bij leven is hij getrouwd met Marleen en heeft hij twee zonen. Hij is eigenaar van een advocatenkantoor. Het schijnbare evenwicht in het gezin wordt verstoord, doordat er op een dag een dochter opduikt uit een korte relatie die hij in zijn jeugd heeft gehad. Beetje bij beetje wordt zij onderdeel van zijn leven en uiteindelijk ook van zijn gezin. De heftige psychische problemen van deze dochter worden steeds meer de zorg van hem en ook zijn vrouw. Parallel daaraan wordt ook de onvrede van iedereen meer zichtbaar. Het traditionele evenwicht is blijvend verstoord.

From the book

De zon is al over zijn top en opnieuw hoor ik in de verte geluid. Het is een geluid van veel mensen. Een mengelmoes van mannenstemmen en vrouwenstemmen. Soms wat harder, dan weer wat zachter, maar onverstaanbaar. De stemmen stoppen plotseling, op een zacht gefluister na. Ze komen dichterbij. Vreemd, er is nauwelijks meer geroezemoes en toch weet ik dat ze dichterbij komen. Hoe kan je een stille groep mensen horen aankomen? Het is het geschuifel van de voeten, het ritselen van de kleding, maar vooral ook een gevoel. Zoals een blinde leert elke kleine verandering in geluid te herkennen, begin ik te leren. In mijn ooghoeken, zie ik zwarte mannen met hoge hoeden. Ze dragen een kist tussen zich in. Het is een begrafenis. Achter de kist loopt een lange stoet van donker geklede mensen. Als een zwarte slang, met de kist als kop. Ik herken iemand en dan nog iemand. Door hun donkere kleren vielen ze eerst niet op. Met verbijstering, herken ik ook Marleen. Aan beide kanten ondersteunt door mijn zonen, Freek en Walter. Ze lopen als eersten achter de kist. Als een bliksem treft mij het besef dat ik kijk naar mijn eigen begrafenis. Ik schreeuw, ik roep. Ik ben niet dood, ik leef. Kijk dan toch, luister naar me. Niemand ziet me of hoort me. De zwarte slang kruipt onverbiddelijk voort over het pad. Tranen stromen in mijn hoofd. Ik zie bekenden, maar het dringt nauwelijks tot mij door of het vrienden of relaties zijn. Ze kijken bedroefd. Een golf van wanhoop wint het even van de pijn. Door mijn tranen zie ik achter aan de stoet mijn vader lopen. Niet mijn moeder. Als een kind probeer ik ze om hulp te smeken. Ook mijn grootouders lopen er en enkele ooms en tantes. Mijn vader lijkt even naar me te kijken. Hoop? Wat een waanzin, hij is al jaren dood.

About the author

Rob Zewald is gepensioneerd klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij werkte bij diverse instellingen in en rond Den Helder. Daarnaast had hij een eigen praktijk in dezelfde plaats. Zijn pensionering gaf hem de tijd om een aantal ideeën verder uit te werken. ‘De beeldentuin’ is zijn debuut als schrijver van een psychologische roman. Voordien schreef hij lang geleden mee aan studieboeken voor het hbo-onderwijs. In 2021 kwam het jeugdboek ’Harrie de hond en het genootschap van Klavertje Vier' uit.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De beeldentuin

Author:

Rob Zewald

Category:

Novels

Number of pages:

198

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

02-09-2022

ISBN:

978-94-646-8038-6 / 9789464680386

Price:

€ 21,50

Language

Dutch