Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Theo
en zijn schaduwwereld

Auteur

Rob Zewald

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De hoofdpersoon in deze psychologische roman is Theo. Hij is autistisch en heeft een licht verstandelijke beperking. Als medewerker van een postkamer houdt hij zich goed staande. Hij heeft een vast ritme en in zijn hoofd heeft hij contact met onder andere zijn overleden ouders en broer Karel. Hij noemt dat zijn schaduwwereld. Zij helpen hem als hij het moeilijk heeft. Als hij een relatie krijgt en de problemen zich opstapelen, wordt het steeds moeilijker voor hem om zich staande te houden. De schaduwwereld wordt steeds belangrijker.

Over de auteur

Rob Zewald is gepensioneerd Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut. Hij heeft gewerkt in het ziekenhuis in Den Helder en had daarnaast een zelfstandige psychotherapie praktijk. Na zijn pensionering was hij nog enkele jaren verbonden aan andere instanties in de Kop van Noord-Holland.
‘Theo en zijn schaduwwereld’ is net als zijn debuutroman ‘De Beeldentuin’ een psychologische roman, bedoeld om sommige psychologische begrippen een gezicht te geven. Bij ‘De Beeldentuin’ is dat vooral ‘hechting’ en bij ‘Theo’ is dat ‘autisme en lichte verstandelijke beperking’.
Eerder schreef hij twee kinderboeken over Harrie de Hond en het Genootschap van Klavertje Vier.

Productinformatie

ISBN
9789464688634 / 978-94-646-8863-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-08-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
216
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Yvonne Sheila van der Star op 16-08-2023
Een prachtig geschreven boek. Je wordt meegezogen in het leven van Theo, een man met autisme, en zijn vlucht naar de schaduwwereld. Het geeft een helder inzicht in hoe mensen met autisme denken en (al dan niet) voelen. Herkenbaar, doordat ikzelf werk met mensen met autisme. Ik had het enorm te doen met Theo, en zijn niet begrijpende omgeving. Iedereen die in zijn omgeving te maken heeft met autisme zou dit moeten lezen.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Harrie de hond en het Genootschap van Klavertje Vier

Rob Zewald

1 reviews

Harrie de hond is een verhaal over een viertal dieren: twee honden, een kat en een vlo. Ze noemen zich het Genootschap van Klavertje Vier. Door omstandigheden zijn ze hun thuis kwijtgeraakt en zijn op zoek naar een nieuw thuis. Het verhaal gaat over de gebeurtenissen onderweg. Zo wonen ze een korte tijd in het bos, in een verlaten boerderij en bij een oud vrouwtje. Op hun zwerftocht sluiten ze vriendschap met andere dieren. De verschillende karakters van de dieren zorgen voor de nodige spanning en humor onderweg. Uiteindelijk heeft het verhaal een happy end.

25,99
Voorkant cover

De beeldentuin

Rob Zewald

1 reviews

De beeldentuin is een psychologische roman. De hoofdpersoon is overleden en moet als standbeeld in de beeldentuin zijn verleden proberen te begrijpen. Bij leven is hij getrouwd met Marleen en heeft hij twee zonen. Hij is eigenaar van een advocatenkantoor. Het schijnbare evenwicht in het gezin wordt verstoord, doordat er op een dag een dochter opduikt uit een korte relatie die hij in zijn jeugd heeft gehad. Beetje bij beetje wordt zij onderdeel van zijn leven en uiteindelijk ook van zijn gezin. De heftige psychische problemen van deze dochter worden steeds meer de zorg van hem en ook zijn vrouw. Parallel daaraan wordt ook de onvrede van iedereen meer zichtbaar. Het traditionele evenwicht is blijvend verstoord.

21,50
Voorkant cover

Harrie de Hond en het Genootschap van Klavertje Vier, Deel 2

Rob Zewald

Harrie de hond is een verhaal over een viertal dieren: twee honden, een kat en een vlo. Ze noemen zich het Genootschap van Klavertje Vier. In het vorige deel hadden ze een thuis gevonden in een circus, maar door een brand moeten ze weer op zoek. Ze beleven onderweg allerlei avonturen en sluiten vriendschap met diverse dieren. Ze komen op hun zoektocht onder andere in een dierentuin, een asiel en wonen een tijdje bij een kluizenaar. De verschillende karakters van de dieren zorgen voor de nodige spanning en humor. Uiteindelijk heeft het verhaal een happy end.
Deel twee kan eventueel los (voor)gelezen worden van deel een.

25,50