Cover voorkant
Toen ik thuiskwam uit Tanger of Casablanca
Toen ik thuiskwam uit Tanger of Casablanca

Toen ik thuiskwam uit Tanger of Casablanca

Ap Zijlstra

Category: Novels

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op zijn veranda in Rabat, aan de kust van de Atlantische Oceaan, kijkt een oude man terug op zijn leven. Hij was handelsreiziger in lederwaren in Marokko, waar ze gemaakt werden, en de VS, waar hij ze verkocht. Hij focust zijn relaas in zes episoden op zes vrouwen, drie in elk van beide landen. Zijn veelal luchtige verhalen bevatten veel zelfspot en erotiek, maar de dialogen en terzijdes naar de lezer toe maken duidelijk dat de ironische toon zaken verhult die hem na aan het hart liggen. Is hij een melancholieke clown? Een geestige levenskunstenaar? Hoe zien die vrouwen hem en hoe gaan ze met hem om? De lezer mag het zeggen.

From the book

"Toen ik thuiskwam uit Tanger of Casablanca op die koude, regenachtige donderdagmiddag in februari of maart, uit het zonnige Marokko, wist niemand ervan behalve zij in wier armen ik rende kort na de landing."

About the author

Ap Zijlstra werd in 1936 in Wassenaar geboren. Na scholing daar en militaire dienst emigreerde hij naar de Verenigde Staten waar hij studeerde aan verschillende universiteiten en tenslotte (1969) promoveerde aan de Emory University, Atlanta, Georgia, met een literair-kritische dissertatie. Vanaf die tijd tot zijn pensioen was hij hoogleraar aan The University of South Florida. In 2003 repatrieerde hij naar Nederland en woont sindsdien in Zwolle. Zijlstra en zijn voormalige vrouw hebben twee kinderen. De laatste jaren heeft hij zich beziggehouden met de vertaling in het Nederlands van Shakespeares toneelstukken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Toen ik thuiskwam uit Tanger of Casablanca

Author:

Ap Zijlstra

Category:

Novels

Number of pages:

204

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

09-12-2022

ISBN:

978-94-646-8313-4 / 9789464683134

Price:

€ 21,99

Language

Dutch