Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Toen ik thuiskwam uit Tanger of Casablanca

Auteur

Ap Zijlstra

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op zijn veranda in Rabat, aan de kust van de Atlantische Oceaan, kijkt een oude man terug op zijn leven. Hij was handelsreiziger in lederwaren in Marokko, waar ze gemaakt werden, en de VS, waar hij ze verkocht. Hij focust zijn relaas in zes episoden op zes vrouwen, drie in elk van beide landen. Zijn veelal luchtige verhalen bevatten veel zelfspot en erotiek, maar de dialogen en terzijdes naar de lezer toe maken duidelijk dat de ironische toon zaken verhult die hem na aan het hart liggen. Is hij een melancholieke clown? Een geestige levenskunstenaar? Hoe zien die vrouwen hem en hoe gaan ze met hem om? De lezer mag het zeggen.

Over de auteur

Ap Zijlstra werd in 1936 in Wassenaar geboren. Na scholing daar en militaire dienst emigreerde hij naar de Verenigde Staten waar hij studeerde aan verschillende universiteiten en tenslotte (1969) promoveerde aan de Emory University, Atlanta, Georgia, met een literair-kritische dissertatie. Vanaf die tijd tot zijn pensioen was hij hoogleraar aan The University of South Florida. In 2003 repatrieerde hij naar Nederland en woont sindsdien in Zwolle. Zijlstra en zijn voormalige vrouw hebben twee kinderen. De laatste jaren heeft hij zich beziggehouden met de vertaling in het Nederlands van Shakespeares toneelstukken.

Productinformatie

ISBN
9789464683134 / 978-94-646-8313-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-12-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
204
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

"Toen ik thuiskwam uit Tanger of Casablanca op die koude, regenachtige donderdagmiddag in februari of maart, uit het zonnige Marokko, wist niemand ervan behalve zij in wier armen ik rende kort na de landing."

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek