Cover voorkant
De nakomelingen van Aelbert Lamme
De nakomelingen van Aelbert Lamme

De nakomelingen van Aelbert Lamme

Fons van Schoten

Category:

€ 24,95

Paid shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Order at the author

Summary

Lamme is in ’t Gooi en de Vechtstreek een veel voorkomende naam. Dit boek begint bij Aelbert Lamme. Waarschijnlijk is hij geboren rond 1620 in Tienhoven. Zijn nakomelingen zijn gevolgd in de mannelijke lijn. Van de vrouwelijke Lamme’s zijn de kinderen, voor zover bekend, opgenomen maar hun verdere nageslacht niet meer. Er zijn veel meer Lamme’s dan in dit boek staan. Onder de geldende regels voor privacy mogen hun gegevens niet gepubliceerd worden. Maar zij kunnen hun (voor)ouders erin terugvinden, tot aan Aelbert Lamme. Het is daarmee vooral een naslagwerk dat voor hen is bedoeld.

From the book

Lamme is in ’t Gooi en de Vechtstreek een veel voorkomende naam. De naam ‘Lamme’ is mogelijk afgeleid van een bijvoeglijk naamwoord of was een bijnaam die verwees naar een lichaamskenmerk.

Dit boek begint bij Aelbert Lamme. Onbekend is wanneer en waar hij precies geboren is. Waarschijnlijk was het in Tienhoven, rond 1620.

Zijn nakomelingen zijn gevolgd in de mannelijke lijn, waarlangs de achternaam Lamme is doorgegeven. Van de vrouwelijke Lamme’s zijn de kinderen, voor zover bekend, opgenomen maar hun verdere nageslacht niet meer. Dat leidde tot dit boek waarin ongeveer 1450 personen met de achternaam Lamme en hun aangetrouwden te vinden zijn. Maar complete stambomen bestaan niet. Onderzoek gaat steeds verder en archieven worden steeds beter ontsloten. Wat we vandaag niet weten kan morgen ontdekt worden.

En er zijn er uiteraard veel Lamme’s die niet in deze publicatie konden worden opgenomen. Onder de nu geldende regels voor privacy mogen hun gegevens niet gepubliceerd worden. Maar zij kunnen hun (voor)ouders erin terugvinden, tot aan Aelbert Lamme. Het is daarmee vooral een naslagwerk dat voor hen is bedoeld.

About the author

Fons van Schoten (1951) was projectleider en adviseur in het publieke domein. Hij begeleidde besturen en instellingen bij (re)organisaties en verzelfstandigingen en adviseerde over de ontwikkeling van strategisch beleid en over de bestuurlijke inrichting. Hij is socioloog met een voorliefde voor genealogie, sterrenkunde en natuur. Hij schreef en publiceerde diverse genealogieën.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De nakomelingen van Aelbert Lamme

Author:

Fons van Schoten

Category:

Number of pages:

340

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-10-2022

ISBN:

978-94-640-3504-9 / 9789464035049

Price:

€ 24,95

Language

Dutch