Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De nakomelingen van Aelbert Lamme

Auteur

Fons van Schoten

Uitvoering
Paperback
Genre
Prijs
24 ,95

Samenvatting

Lamme is in ’t Gooi en de Vechtstreek een veel voorkomende naam. Dit boek begint bij Aelbert Lamme. Waarschijnlijk is hij geboren rond 1620 in Tienhoven. Zijn nakomelingen zijn gevolgd in de mannelijke lijn. Van de vrouwelijke Lamme’s zijn de kinderen, voor zover bekend, opgenomen maar hun verdere nageslacht niet meer. Er zijn veel meer Lamme’s dan in dit boek staan. Onder de geldende regels voor privacy mogen hun gegevens niet gepubliceerd worden. Maar zij kunnen hun (voor)ouders erin terugvinden, tot aan Aelbert Lamme. Het is daarmee vooral een naslagwerk dat voor hen is bedoeld.

Over de auteur

Fons van Schoten (1951) was projectleider en adviseur in het publieke domein. Hij begeleidde besturen en instellingen bij (re)organisaties en verzelfstandigingen en adviseerde over de ontwikkeling van strategisch beleid en over de bestuurlijke inrichting. Hij is socioloog met een voorliefde voor genealogie, sterrenkunde en natuur. Hij schreef en publiceerde diverse genealogieën.

Productinformatie

ISBN
9789464035049 / 978-94-640-3504-9
Verschijning
06-10-2022
Taal
Nederlands

Genre

Uitvoering
Paperback
Pagina's
340
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Lamme is in ’t Gooi en de Vechtstreek een veel voorkomende naam. De naam ‘Lamme’ is mogelijk afgeleid van een bijvoeglijk naamwoord of was een bijnaam die verwees naar een lichaamskenmerk.

Dit boek begint bij Aelbert Lamme. Onbekend is wanneer en waar hij precies geboren is. Waarschijnlijk was het in Tienhoven, rond 1620.

Zijn nakomelingen zijn gevolgd in de mannelijke lijn, waarlangs de achternaam Lamme is doorgegeven. Van de vrouwelijke Lamme’s zijn de kinderen, voor zover bekend, opgenomen maar hun verdere nageslacht niet meer. Dat leidde tot dit boek waarin ongeveer 1450 personen met de achternaam Lamme en hun aangetrouwden te vinden zijn. Maar complete stambomen bestaan niet. Onderzoek gaat steeds verder en archieven worden steeds beter ontsloten. Wat we vandaag niet weten kan morgen ontdekt worden.

En er zijn er uiteraard veel Lamme’s die niet in deze publicatie konden worden opgenomen. Onder de nu geldende regels voor privacy mogen hun gegevens niet gepubliceerd worden. Maar zij kunnen hun (voor)ouders erin terugvinden, tot aan Aelbert Lamme. Het is daarmee vooral een naslagwerk dat voor hen is bedoeld.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek