Cover voorkant
Makelaar in Schaduwzaken - Is schaduw bedreigend en irrationeel of juist creatief en inspirerend?
Makelaar in Schaduwzaken - Is schaduw bedreigend en irrationeel of juist creatief en inspirerend?

Makelaar in Schaduwzaken - Is schaduw bedreigend en irrationeel of juist creatief en inspirerend?

Jan Roosen

Category: Stories

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Volgens de beroemde Zwitserse psychiater Jung kleeft de schaduw van elke mens aan je zoals je schaduw in de stralen van de zon. Je kunt tegen je schaduw schoppen of wat dies meer zij, maar je raakt je schaduw nooit kwijt. Hij poneert dat onze schaduw vaak bedreigend en irrationeel is, maar ook associeert hij schaduw met creativiteit. Volgens Jung is inspiratie altijd het werk van schaduw en hij stelt dat een leven zonder schaduw saai en oppervlakkig is. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar het veelkoppige fenomeen schaduw.

From the book

De oude Bob had vandaag weer een slechte dag terwijl het zonnetje nog zo zijn best deed hem een beetje op te vrolijken. Hij zat mokkend te turen naar zijn eigen schaduw en constateerde dat die van hem de langste was. Logisch ook, want hij was veel langer dan zijn twee vrienden Ben en Barry, met wie hij op een bankje zat recht tegenover de dorpspomp.
'Willen jullie even met mij mee kijken, want ik denk dat als ik over mijn gezondheid zit te klagen, mijn schaduw al die klachten opzuigt en dan steeds langer en ook breder wordt.'
Zuchtend gaven zijn vrienden gehoor aan zijn verzoek.
Even later staarden zij ongelovig naar de schaduw van hun vriend, die bijna twee maal zo lang geworden was. 'Zien jullie nu wel?' riep Bob triomfantelijk uit. 'Maar let nu op,' zei hij het inmiddels bijna uitschreeuwend. Hij stond op en haalde een schaartje uit zijn binnenzak. Met veel gevoel voor theater knipte hij zijn twee maal zo lang geworden schaduw resoluut af. Als een jonge god danste hij vervolgens rond de dorpspomp, zijn vrienden in verbijstering achterlatend.

About the author

Jan Roosen (1951) woont samen met zijn vrouw in Amsterdam. Na de afgeronde hbo-studie bedrijfseconomie werkte hij eerst tien jaar in het bedrijfsleven.Na de op latere leeftijd afgeronde academische studies economie en rechten werkte hij tot zijn pensioen als docent algemene economie, rechtseconomie en Europees recht aan de Hogeschool van Amsterdam. Hoewel zijn verhalen meestal autobiografisch van opzet zijn, lopen feiten en fictie soms in elkaar over, omdat hij de werkelijkheid uitvergroot, een kwartslag draait of zelfs op zijn kop zet in de traditie van zijn grote voorbeelden Edgar Allan Poe en Belcampo. Eerder verschenen bij Boekscout zijn verhalenbundels Op een dood spoor (2021) en In de ban van hebzucht (2022).

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Makelaar in Schaduwzaken - Is schaduw bedreigend en irrationeel of juist creatief en inspirerend?

Author:

Jan Roosen

Category:

Stories

Number of pages:

252

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-11-2022

ISBN:

978-94-646-8243-4 / 9789464682434

Price:

€ 22,99

Language

Dutch