Cover voorkant
Leonard Baeken en ik
Leonard Baeken en ik

Leonard Baeken en ik

Robert Baeken

Category: Biographies

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Kort na de dood van de Turnhoutse beeldhouwer Leonard Baeken heeft de schrijver Robert Baeken de memoires waarheidsgetrouw opgetekend. Robert is als neef en directe ooggetuige 31 jaar zeer nauw bij het leven en de werken van deze rasechte kunstenaar betrokken geweest. Dit boek is een indringend portret over passie en vriendschap, over leven en levensblijheid, over strijd en innerlijke rust, over eenvoud en schoonheid en alles wat daarbij komt kijken. Een buitenkans voor eenieder om eens nader kennis te maken met het oeuvre van deze kunstenaar en de uitzonderlijke mens erachter! Naast talrijke illustraties van de beeldhouwwerken, is het boek verlucht met unieke foto’s uit de familiearchieven en de correspondentie met de Amerikaanse schrijver Henry Miller.

From the book

‘Strijd is niet noodzakelijk, maar om het vol te houden hoort men toch wel een vechter te zijn,’ troostte hij me later eens, na een soortgelijk ‘nee’ als een uitgever mijn manuscript zonder een woordje uitleg had afgewezen. ‘Het heeft weinig belang wat je wordt dankzij het lot, het toeval, of de gunstige omstandigheden. Voor jezelf is het enkel van tel wie je bent, juist ondanks de omstandigheden! Dus in weerwil van de zogenaamde tijdgeest, het gebrek aan invloedrijke relaties, of zelfs de tegenwerking van het lot.’ Zo stapte Leonard vanaf 1949 opnieuw in het bouwbedrijf. Hiervoor ging hij een zelfstandig partnerschap aan met zijn oudere broer Peer, die de leiding op zich nam. Het beeldhouwen gebeurde voortaan alleen nog in zijn vrije uren; maar het gebeurde. De ware kunstenaar kwam weer overeind gekropen.

About the author

"Ik ben geboren te Turnhout in 1943. Na mijn opleiding, voelde ik me tot het schrijven aangetrokken. Terwijl ik voor de kost in de metallurgie actief was, bleef ik trouw aan deze roeping. Ik debuteerde in 1981 met een roman die unaniem geloofd werd. Daarna werden nog 3 romans gepubliceerd. Vanaf 1996 werkte ik deeltijds om me vanaf 2001 volledig aan de literatuur te wijden. Zo schreef ik gestadig een oeuvre bijeen. In 2008 voltooide ik Het zwijgen spreekt!: een bekentenisroman rond een familieuitgegeven bij Boekscout."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Leonard Baeken en ik

Author:

Robert Baeken

Category:

Biographies

Number of pages:

110

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

23-04-2010

ISBN:

978-94-608-9371-1 / 9789460893711

Price:

€ 16,45

Language

Dutch