Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het zwijgen spreekt!

Auteur

Robert Baeken

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als de zestiger Callan door verlamming wordt getroffen en daardoor aan het begin staat van een langdurige revalidatieperiode, besluit hij het te doen voorkomen dat hij blijvend stom is. Niet enkel helpt dit hem tot innerlijke rust te komen; vooral ziet hij het als een middel om afstand te nemen van het woord, dat volgens hem een onbevangen kijk op zichzelf en op de vlietende werkelijkheid in de weg staat. Daarmee is de toon van de roman ineens gezet. In 54 taferelen die zich rond een familie afspelen, worden ook de andere personages afwisselend vanuit hun innerlijkheid vrijmoedig over zichzelf, hun vrienden, relaties en de directe buitenwereld aan het woord gelaten, wat resulteert in een onthutsend portret van onze hedendaagse samenleving.

Over de auteur

"Ik ben geboren te Turnhout (1943). Naast het organiseren van Argentijnse tango in de Kempen schrijf ik proza, gedichten en essays. Ik kreeg een technisch-wetenschappelijke opleiding. In 1964, na lezing van een boek van Henry Millers, besloot ik om schrijver te worden. Terwijl ik voor mijn beroep als technisch tekenaar in de metallurgie actief was, ging er geen dag voorbij zonder dat ik trouw bleef aan mijn roeping. Zo schreef ik gestadig een gigantisch oeuvre bijeen."

Productinformatie

ISBN
9789088345807 / 978-90-883-4580-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-10-2008
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
298
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Zal de stomme eens wat zeggen? Juist in tegenstelling tot wat de mensen in de straat denken, kan het houden van je mond ertoe bijdragen dat je de kleine dingen die je dagelijks overkomen intenser ondergaat dan wanneer je voortdurend het hoge woord voert. Het is moeilijk dit te bewijzen, maar wat mij betreft, durf ik te beweren dat het mijn leven sterk heeft vereenvoudigd en vergemakkelijkt ook. En weet je hoe dat komt? Door lang te zwijgen heb ik leren luisteren!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Leonard Baeken en ik

Robert Baeken

Kort na de dood van de Turnhoutse beeldhouwer Leonard Baeken heeft de schrijver Robert Baeken de memoires waarheidsgetrouw opgetekend. Robert is als neef en directe ooggetuige 31 jaar zeer nauw bij het leven en de werken van deze rasechte kunstenaar betrokken geweest. Dit boek is een indringend portret over passie en vriendschap, over leven en levensblijheid, over strijd en innerlijke rust, over eenvoud en schoonheid en alles wat daarbij komt kijken. Een buitenkans voor eenieder om eens nader kennis te maken met het oeuvre van deze kunstenaar en de uitzonderlijke mens erachter! Naast talrijke illustraties van de beeldhouwwerken, is het boek verlucht met unieke foto’s uit de familiearchieven en de correspondentie met de Amerikaanse schrijver Henry Miller.
18,99
Voorkant cover

De kunst van Tango

Robert Baeken

In De kunst van tango heeft de schrijver het in zijn bekoorlijke stijl over het actuele fenomeen en het karakter van de Argentijnse tango. In samenhang met heel wat persoonlijke aantekeningen rond deze dans, schetst hij zijn ervaringen als leerling, maar ook wel als tangodocent. Het gaat erover wat de danser met tango kan doen, maar niet minder over wat tango met de danser doet. Dat is veel meer dan men op het eerste gezicht zou vermoeden. Want de auteur maakt geen onderscheid tussen het pure van de dans en het waarachtige gevoel dat zich ook daarbuiten het beste manifesteert in eenvoud, om zo vanzelf weerstand te bieden aan conformisme en banaal streven.
18,50