Cover voorkant
Een fractie van een seconde - Het rouwproces van een moeder na het verlies van haar kind
Een fractie van een seconde - Het rouwproces van een moeder na het verlies van haar kind

Een fractie van een seconde - Het rouwproces van een moeder na het verlies van haar kind

Esther van der Klis

Category: Bereavement
  • (2)

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het was een gewone donderdagmiddag in augustus. Esther had na een lange werkdag net haar computer uitgezet, toen haar telefoon ging. Het bleek het telefoontje waar elke moeder bang voor is. Haar oudste zoon had een ongeluk gehad en het was ernstig. Zonder precies te weten wat er aan de hand was, sprongen Esther en haar man in de auto en reden naar het ziekenhuis. Daar volgde een lange, bange nacht. De volgende dag verklaarden de artsen hun zoon hersendood. Er was geen hoop meer. Met haar indringende teksten en tekeningen laat Esther ons voelen, wat het plotselinge verlies van haar zoon met haar doet.

From the book

Gevaar steeds hetzelfde het gaat steeds hetzelfde je stapt op je fiets en gaat op weg onbekommerd op weg ik wil je tegenhouden bij me houden veilig veilig bij mij maar ik zeg niets laat je gaan zoals het hoort ik laat je gaan en kijk je na kijk je enkel na tot je verdwijnt in de verte maar ik voel ik ruik ik voel en ruik gevaar het ligt op de loer het gevaar daar in de verte ligt het op de loer wacht het op jou het gevaar loert en wacht ik roep schreeuw je hoort me niet ik schreeuw gil “kijk dan toch! kijk toch om je heen! voel je dan niet ruik je dan niet hoe het gevaar op de loer ligt? op je wacht daar in de verte? zie je de wolken niet die zich samenpakken aan de horizon? zie je niet hoe de lucht oplicht door de bliksem? hoor je niet hoe het rommelt dreigend in de verte? voel je niet hoe de schaduwen de zon verdringen? ruik je het niet het gevaar? ruik je dan niet hoe het gevaar op de loer ligt? je opwacht daar in de verte?” ik roep schreeuw gil zo hard ik kan maar je hoort me niet fietst stug door en terwijl je verdwijnt in de duisternis aan de horizon word ik wakker badend in het zweet opgelucht heel even het was een droom maar een droom heel even opgelucht tot ik weer weet het is geen droom het is echt er was een monster het was er echt het monster was er lag op de loer en pakte je het monster pakte je en ik? ik liet je gaan omdat het zo hoort en nu nu is het te laat

About the author

Esther van der Klis (1967) is opgegroeid in een klein dorpje in Overijssel. Zij studeerde een jaar in Amerika en deed daarna bestuurskunde in Amsterdam. Ze zegde haar baan op, toen haar partner voor zijn werk werd uitgezonden naar Polen. In Warschau kreeg zij haar eerste kind, een zoon. Terug in Nederland streek het gezin in Uithoorn neer en kwamen er nog een dochter en zoon. Esther genoot van het moederschap. Zij koos ervoor thuis te blijven, totdat de kinderen allemaal op school zaten. Esther verleende veel hand- en spandiensten op school en overwoog zelfs even om de pabo te gaan doen. Uiteindelijk zette ze haar loopbaan binnen haar eigen vakgebied voort. Na de dood van haar oudste zoon is ze minder gaan werken.

Reviews

2023-01-03 22:58:31 | By: Corry | Rating:
Indrukwekkend boek met gedichten. Je beseft nog meer hoeveel impact het overlijden van een kind op de familie heeft. Ik denk dat iedereen die een dierbare verloren is hier gedichten in vindt met hele herkenbare dingen rondom het rouwproces.

2022-12-21 13:58:57 | By: Joke | Rating:
Indrukwekkende beelden en gedichten. Ik had al verhalen van de moeder zelf gehoord. Maar het lezen van de gedichten maakten dat het nog veel dieper binnen kwam. Ik ben blij dat ik boek heb gekocht.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een fractie van een seconde - Het rouwproces van een moeder na het verlies van haar kind

Author:

Esther van der Klis

Category:

Bereavement

Number of pages:

124

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-12-2022

ISBN:

978-94-646-8336-3 / 9789464683363

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)