Wis en waarachtig

Mans van Sangel

Category: Stories

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek is geschreven in het Sallands dialect en speciaal in het Holtens dialect. Het geeft een overzicht van wat in 2006 in Rijssen/Holten gebeurd is. Van Sangel verhaalt vanuit zijn eigen blikveld, en houdt de lezer een spiegel voor. Dat resulteert in leuke anekdotes over hoe het leven in Holten en omgeving zich afspeelt en afspeelde. Lezen in het dialect is onwennig. Eenmaal begonnen, zal de glimlach der herkenning het leesplezier vergroten. Al met al is het een boekwerk voor iedereen die het Sallands dialect een warm hart toedraagt.

From the book

Wie wilt neet verzoep’n in Riess’n. Wis en waarachtig. N’oftrap vuur de verkiezing’n is egèèm’n. De liestrekkers bint à wekken làànk, drôk gangs um mekaa de vlôôi’n of te vang’n en op zunne wieze, stemm’n te trekk’n vuur de partieje. Vuurige wekke stund der in de Hoolterkraante; "Stemplich vuur Hoolt’n" en det is keihard neurig. Noar vief joar völlt ter ôk wat te kiez’n. Doar is nen hôôp gebuurd. In het Riessense bint ze een paar kèèr bienoa verzöpp’n en det mött ôôns in Hoolt’n neet oaverkômm’n. De kômm’nde vèèr joar steet der nog völle meer te gebuur’n in ôônze gemeente. Ie kont der gif op in nemm’n dat de leu in Riessen op zeum meert loat wèèt’n wat ze der van hebt e vunn’n en hoe het veerder mött goa. Wie könn’t en meugt in Hoolt’n neet achterbliem’n. Loat iedereene zee, dawwe der bint en wawwe der van vindt. Loat de partien wèèt’n, dawwe ze scharp in de gaat’n hôôld. Dus Hoolter en in’t bizunder, de jonge leu, loat zeen woe we, amoal met mekaa, good in bint. Amoal mekaa help’n um te goa stemm’n. Maakt der ne môôien dag van. Met mekaa oaverlegg’n, de buurvrouwe met nemm’n en de buurman neet vergett’n. Het maakt neet uut hoe. Wie goat hen stemm’n. En ai oonze liestrekkers nog wat in de oor’n wilt flustern, dan möi op 22 februari nog eff’n noar ’t Keuntje. Doar köj in in alle röste proat’n met die mèèns’n en wat mie betreft, hooi ze neet te spoar’n. Wie betaalt ze uuteindelijk amoal met mekaa. Het zôll toch môôi weer as oaveral in Hoolt’n, s’oamds de vlagge uut kan en dawwe met mekaa de oaverwinning könnt vier’n met het Salland lied en het Hoolt’n mien làànd. Loat het zôô weer, dat at ze oe vroagt, ôi hen stemm’n bint e wes, dai met alle Hoolter könt zegg’n, "Ja wis en waarachtig"

About the author

"In 1947 ben ik geboren in het hartje van Holten. Na zeven jaar ging ik met mijn ouders wonen in de buurtschap De Haar en later op het Holterbroek. Na mijn huwelijk in 1975 verhuisde ik naar Bathmen. Ik bleef echter het verenigingsleven in Holten trouw en heb bij diverse verenigingen bestuurlijk mijn steentje bijgedragen. Sinds eind jaren zeventig schrijf ik, uit liefhebberij, diverse gedichten, liedjes en teksten onder de naam Mans van Sangel."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wis en waarachtig

Author:

Mans van Sangel

Category:

Stories

Number of pages:

110

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

11-01-2008

ISBN:

978-90-8834-254-7 / 9789088342547

Price:

€ 15,45

Language

Dutch