Cover voorkant
Het zwijgen spreekt!
Het zwijgen spreekt!

Het zwijgen spreekt!

Robert Baeken

Category: Novels

€ 20,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als de zestiger Callan door verlamming wordt getroffen en daardoor aan het begin staat van een langdurige revalidatieperiode, besluit hij het te doen voorkomen dat hij blijvend stom is. Niet enkel helpt dit hem tot innerlijke rust te komen; vooral ziet hij het als een middel om afstand te nemen van het woord, dat volgens hem een onbevangen kijk op zichzelf en op de vlietende werkelijkheid in de weg staat. Daarmee is de toon van de roman ineens gezet. In 54 taferelen die zich rond een familie afspelen, worden ook de andere personages afwisselend vanuit hun innerlijkheid vrijmoedig over zichzelf, hun vrienden, relaties en de directe buitenwereld aan het woord gelaten, wat resulteert in een onthutsend portret van onze hedendaagse samenleving.

From the book

Zal de stomme eens wat zeggen? Juist in tegenstelling tot wat de mensen in de straat denken, kan het houden van je mond ertoe bijdragen dat je de kleine dingen die je dagelijks overkomen intenser ondergaat dan wanneer je voortdurend het hoge woord voert. Het is moeilijk dit te bewijzen, maar wat mij betreft, durf ik te beweren dat het mijn leven sterk heeft vereenvoudigd en vergemakkelijkt ook. En weet je hoe dat komt? Door lang te zwijgen heb ik leren luisteren!

About the author

"Ik ben geboren te Turnhout (1943). Naast het organiseren van Argentijnse tango in de Kempen schrijf ik proza, gedichten en essays. Ik kreeg een technisch-wetenschappelijke opleiding. In 1964, na lezing van een boek van Henry Millers, besloot ik om schrijver te worden. Terwijl ik voor mijn beroep als technisch tekenaar in de metallurgie actief was, ging er geen dag voorbij zonder dat ik trouw bleef aan mijn roeping. Zo schreef ik gestadig een gigantisch oeuvre bijeen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het zwijgen spreekt!

Author:

Robert Baeken

Category:

Novels

Number of pages:

298

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-10-2008

ISBN:

978-90-883-4580-7 / 9789088345807

Price:

€ 20,45

Language

Dutch