Egidius de Wijze Boskabouter

Jac Verhoeven

Category: Children books
  • (3)

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

- Met tekeningen van Ellen Krol -

Kabouter Egidius wil niet langer een tuinkabouter zijn. Hij trekt de natuur in. Van de dieren leert hij hoe je in het bos kunt wonen. Egidius ontpopt zich tot een probleemoplosser voor de bosbewoners. Hij beschermt het muizenhol tegen overstroming. De Vlaamse Gaaien krijgen eten voor de winter. Hij zorgt voor een veilige paddentrek en leert de muizen het nut van een schutkleur. Van een krassende kraai maakt hij een zangvogel. De belevenissen van Egidius leveren een aantal vermakelijke, maar ook leerzame verhalen op. Leuk om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of vier.

From the bookHet was een koude winterdag. Egidius maakte een wandeling door het bos. Hij had een warme jas aangetrokken en een dikke muts opgezet. Egidius hield van wandelen. "Wandelen is gezond", zei hij tegen iedereen die het maar horen wilde. Niet iedereen dacht daar zo over. De vogels bijvoorbeeld hielden vol dat vliegen veel gezonder was dan wandelen. Het was rustig in het bos. Veel dieren hielden hun winterslaap. De adem van Egidius maakte wolkjes in de koude lucht. Hij probeerde of hij kringetjes kon blazen, maar dat lukte niet.

Plotseling hoorde hij lawaai. Het leek wel gekrijs. Wat zou daar aan de hand zijn, dacht Egidius, toen het lawaai steeds erger werd. Daar zag hij het. Twee mooi gekleurde vogels zaten op een kale boomtak tegen elkaar te schreeuwen. Het waren Gerard en Gerda Gaai. Egidius kende Gerard en Gerda wel. Een paar jaar geleden waren ze vanuit Vlaanderen naar het bos gekomen. Vlaanderen lag helemaal in een ander land. Als ze met elkaar praatten, ging dat altijd met een harde stem, maar deze keer leek het nog harder dan anders. Egidius bleef staan om te luisteren wat ze zeiden.

About the author

"Ik houd van mijn kleinkinderen, van de natuur en van schrijven. Deze liefdes komen samen in mijn boekje over Egidius, de wijze boskabouter. Ik heb altijd veel geschreven, vooral zakelijk. Ik heb ook ervaren hoe leuk het is om creatief te schrijven. Ik schreef columns en speelde met taal in ultrakorte verhalen. Maar schrijven voor kinderen en dan de verhaaltjes voorlezen is pas echt leuk."

Reviews

2016-01-13 14:54:15 | By: Mariken | Rating:
Super leuk boekje!!! Leuke verhaaltjes en mooie tekeningen!

2014-12-11 17:44:06 | By: piet | Rating:
boeiend boek!!

2014-11-14 15:40:48 | By: JBJ Janssens | Rating:
In één woord: GEWELDIG!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Egidius de Wijze Boskabouter

Author:

Jac Verhoeven

Category:

Children books

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

14-11-2014

ISBN:

978-94-022-1251-8 / 9789402212518

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (3)