Lieve dochter

Els Dijkema

Category: Religion
  • (1)

€ 13,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lieve dochter is een verhalenbundel met veertien verhalen over ouders en dochters uit de Bijbel. Beschrijvingen van situaties die ook vandaag voorkomen. Herkenning brengt mensen dichter bij elkaar, ook al zitten er eeuwen tussen. Reis mee naar het oude Israël, naar mensen zoals jij en ik: Dina, Mirjam, Abrahams dochter en hun familieleden. Verschil van denkwijze hoeft hierbij geen belemmering te zijn. Mensen in verschillende omstandigheden – taboesfeer of onderbelicht – krijgen een stem. Die van God verdient de boventoon. Daar zit troost in en de opdracht om daarvan uit te delen.

From the book

Een moeder zocht Jezus op. Ze had gehoord over die man die in het buurland mensen genas. Dat was voldoende voor haar. Ze was geen Jodin. Daar had ze geen boodschap aan. Ze had een zieke dochter die beter moest worden. Dat was het enige dat telde. Alles wat kon worden opgeworpen aan redenen om toch maar thuis te blijven, schudde ze bij voorbaat van zich af. "Je staat voor gek mens!" Best mogelijk dat zoiets ook al tegen haar is gezegd. Als ze tenminste iemand in vertrouwen had genomen over haar plan om Jezus te hulp te vragen. Kan zomaar een reden zijn om de moed te verliezen, ergens iets aan te doen. Niemand levert zichzelf uit om afgewezen te worden. Daar moet de nood wel heel hoog voor zijn. Of je hebt een bord voor je kop. Zulke mensen maakt het allemaal niet uit, natuurlijk… Oh nee?

Zie je haar gaan? Stel je voor, dat dit de man is die een eind aan haar verdriet maakt. Een toegeknepen keel van spanning, bonzend hart van het sjouwen en het doorzetten en ineens staat ze dan voor die man, die al zoveel betekend heeft voor de mensen. Andere mensen! Hij lijkt niet echt geïnteresseerd te zijn. Erger nog, als ze hem hortend en stotend van de zenuwen heeft verteld waar ze voor komt, lijkt het alsof ze compleet voor gek staat. In een paar seconden kan je wereld instorten. Zo voelt dat dus. En iedereen kijkt je aan. Je hoort ze denken: " I told you so…!"

About the author

"Ik ben in Groningen geboren, getogen en getrouwd. Er mochten vier prachtige kinderen geboren worden. Vol huis en ‘never a dull moment’. Daarnaast creatieve momenten en liefde voor letters. Een workshop over columnschrijven resulteerde in de uitgave van mijn eerste bundel: Letterkronkels. Dat smaakte naar meer. Lieve dochter gaat niet over onze eigen kinderen, maar over ouders en meiden van vroeger en nu. Uit de bijbel en om je heen. Herkenning en liefde zijn sleutelwoorden."

Reviews

2015-02-21 13:00:15 | By: Gea Bijl | Rating:
Erg leuk boekje! De Bijbel wordt nu eens van een andere kant belicht, door vanuit de vrouw te schrijven en ook wordt het naar de moderne tijd getrokken. Bijbelse personages waren mensen zoals jij en ik en dat komt nu goed naar voren... Erg mooi gedaan door Els! Er worden vrouwen opgevoerd die je niet direct zou kennen naast de bekendere dames. Je kunt dit voor jezelf lezen, maar ik kan mij ook voorstellen dat het bruikbaar zou kunnen zijn in groepsverband, als aanleiding om er samen over door te praten. Ook hiervoor dus een mogelijke aanwinst!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lieve dochter

Author:

Els Dijkema

Category:

Religion

Number of pages:

48

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-02-2015

ISBN:

978-94-0221-488-8 / 9789402214888

Price:

€ 13,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)