Visie op een boeiende wereld

Theo van de Cruijs

Category: Society

€ 19,65
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Al zijn hele leven heeft Theo van de Cruijs belangstelling voor zijn directe omgeving en voor alles wat er in de wereld gebeurt. Zijn aandacht is breed en gevarieerd. Hij schrijft al jaren blogs. Hij bespreekt objectief en diepgravend onderwerpen zoals  mens en maatschappij, politiek, ontwikkelingssamenwerking, religie, filosofie en spiritualiteit. Wat bijzonder is, is dat de auteur ook teruggaat naar zijn eigen verleden. Van daaruit gaat hij na wat zijn motieven zijn om bepaalde onderwerpen te kiezen en wat zijn persoonlijke drijfveren zijn in zijn dagelijks handelen. Hij is openhartig in de analyse van zijn eigen geschiedenis en zijn eigen karakter.

From the book

Ik denk dat de achterliggende motivering voortkwam uit een bijna passionele drang om voor mensen een naar mijn idee betere en soms menselijker situatie te creëren. Omdat ik nu op zevenenzestig jarige leeftijd ervan bewust ben dat ik die drijfveer mijn gehele leven heb behouden, weet ik dat dit in mijn karakter ligt opgesloten. Ik kan met dankbaarheid zeggen dat mijn eigen familie daar alleen maar positieve impulsen aan heeft toegevoegd. Ik denk dat ik dit karakter ook nog aanvul met een dosis gezond verstand en een redelijke intelligentie. Ik onderken daarnaast de behoefte om daadwerkelijk en daadkrachtig iets te veranderen, bij voorkeur te verbeteren. Daarmee is dan al een aardig begin gemaakt met de verklaring van mijn activiteiten op het gebied van het communiceren met de wereld om me heen. Het zal ook niet verbazen dat het kritische gehalte van mijn blogs vrij hoog is en vaak ook een sfeer van protest uitademen. Ik heb de rotsvaste overtuiging dat ik een bijdrage moet leveren aan een “betere” wereld. Een wereld met minder geweld, minder uitbuiting en een hogere mate van sociale gelijkheid en rechtvaardigheid. Ik heb ook in mijn persoonlijke leven het ideaal van een levenswijze die gebaseerd is op respect voor de medemens. Mijn inspiratie haal ik uit de filosofie van het soefisme. Ik vind het belangrijk om dit uit te spreken als mijn persoonlijke drijfveer, maar ik wil in mijn blogs meer het accent leggen op de maatschappelijke context. Mensen zijn daar altijd van afhankelijk en hun leven wordt daardoor op alle plekken op deze aardbol beïnvloed en meestal zelfs bepaald. Vanuit mijn relatief luxe positie in het welvarende Nederland wil ik daar graag mijn kanttekeningen bij plaatsen en door mijn bijdrage in ieder geval zo objectief en duidelijk mogelijk de beeldvorming over de wereld om ons heen beïnvloeden.

About the author

"Ik ben in 1948 geboren en afgestudeerd aan de Universiteit Tilburg als econoom. Bij de ING word ik een gewaardeerd verandermanager, onder meer als Adjunct-Regiodirecteur Operations. Mijn belangstelling richt zich op de mens in de wereld. Na mijn pensionering schrijf ik blogs op een eigen site. Ik ben oppasopa voor mijn kleinkinderen en publiceerde hierover een boek. De goede ontvangst stimuleerde mij om meer tijd te gaan besteden aan het auteurschap."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Visie op een boeiende wereld

Author:

Theo van de Cruijs

Category:

Society

Number of pages:

232

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-04-2015

ISBN:

978-94-0221-618-9 / 9789402216189

Price:

€ 19,65

Language

Dutch