De roofmoord op Roscius

Ton Oosterhuis

Category: Novels

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De roofmoord op Roscius speelt zich af in Rome, toen de wrede dictator Sylla heerste. De jonge advocaat Marcus Tullius Cicero treedt voor de eerste keer als advocaat op in een moordzaak. De verdachte is Sextus Roscius van Ameria. De aanklagers genieten de machtige bescherming van de dictator. Met veel speurwerk slaagt Cicero erin de samenzwering tegen zijn cliënt te ontrafelen en in een magistraal pleidooi de rechters van diens onschuld te overtuigen. Maar daarvoor moet hij eerst veel speurwerk verrichten. Het spoor leidt naar een van Sylla’s gunstelingen en die laat het er niet bij zitten. De roofmoord op Roscius is een historische detective, die een getrouw beeld geeft van de rechtspraktijk in het oude Rome.

From the book

Als een berooide zwerver verschijnt de man voor de Porta Flaminia, één van de stadspoorten van Rome. Tussen de boerenkarren sjokt hij over de stoffige weg de stad in. Hij valt nauwelijks op. Zijn kleding is als die van een boer, zijn kop is die van een boer, zijn handen dragen het kenmerk van zware veldarbeid. Stof en zweet na een uitputtende dagmars voltooien het beeld. Wie zou in hem de rijke erfgenaam uit Ameria herkennen? Wanneer hier een sluipmoordenaar staat te wachten met de opdracht hem uit de weg te ruimen, zal hij zeker deze armoedige boer ongehinderd laten passeren. Schijn bedriegt en deze schijn kost de wachtende moordenaar zijn bloedgeld. Het is een heldere, zonnige dag. Er zijn veel draagkoetsen langs de weg. De rijke dames willen van de vrolijke zon genieten en van het bekijken en bekeken worden. Voor een boers geklede armoedzaaier tonen zij geen belangstelling. Zij kunnen ook niet weten, dat hier een man is aangekomen, die tot de rijkste burgers van Rome zou moeten behoren. Als de armste der armen schuifelt hij met de dichte menigte voort. Nu en dan kijkt hij schichtig om zich heen, alsof hij het noodlot dat hem nog steeds in leven heeft gehouden, wantrouwt. Sextus Roscius is zijn naam. Hij draagt de naam van zijn vader, maar wat zou het hem niet waard zijn als hij een andere naam zou kunnen dragen. Zelden is iemand zo door de molenstenen der politieke gebeurtenissen kapot gemaald als hij. In de kortst mogelijke tijd is een rijkdom van zes miljoen sestertiën uit zijn handen geglipt, terwijl het een wonder mag heten dat hij het leven nog heeft behouden.

About the author

"Ik ben geboren in 1925. Tijdens mijn studie geschiedenis en sociologie, was ik vooral werkzaam als journalist en marktonderzoeker. Daarnaast produceerde ik jeugdboeken en historische studies. Mijn eerdere boeken spelen zich allemaal in bepaalde perioden van de geschiedenis af, maar De roofmoord op Roscius is mijn eerste boek dat zich in het antieke Rome afspeelt."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De roofmoord op Roscius

Author:

Ton Oosterhuis

Category:

Novels

Number of pages:

132

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-02-2009

ISBN:

978-90-883-4753-5 / 9789088347535

Price:

€ 15,95

Language

Dutch