Terugblikken om vooruit te zien - Onderzoek je eigen biografie

Geert H.M. van Brakel

Category: Psychology and personal development
  • (2)

€ 22,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat wil ik eigenlijk? Hoe vind ik zingeving in leven en werk? Geert van Brakel geeft in dit boek een praktische methode voor nieuwe inspiratie in je levensloop of loopbaan. Zowel voor jongeren als ouderen, die hun eigen koers willen vinden. Door grondige reflectie op je eigen biografie, vind je nieuw élan en bezieling voor jouw toekomst. Juist door intensief speuren naar levensthema’s en rode draden ontstaat inzicht, gevoel, impuls en nieuwe inspiratie voor een zinvolle, eigen levenskoers. De methode is ook uitermate geschikt voor beroepscoaches en opleidingen. Het boek biedt concrete oefeningen, vragen en achtergronden; zowel voor individueel gebruik als voor werken in groepen. De geschetste weg om je eigen biografie diepgaand te onderzoeken is door de auteur ontwikkeld vanuit zijn rijke ervaring als coach, trainer en innovatie adviseur.

From the book

Klimwerk hoort er dus bij. In stappen gaan we naar hoger gelegen bronnen. Bronnen die je zullen verfrissen en zin geven om je leven meer in eigen hand te nemen. Vanuit diepere inzichten in jezelf en je levenslot.
Dit werkboek geeft praktische wegwijzers naar rode draden, missie en opgaven in dit leven. Naar wie jij bent en wat jij wilt worden. Je krijgt achtergrondinformatie en oefeningen. De methode is geschikt voor jongeren en ouderen.

Dit boek is ontstaan na jarenlange ervaring met innovatief advieswerk maar ook met biografisch coachen, individueel en in groepen van voornamelijk hoger opgeleiden.
Uiteraard hebben jong en oud, man of vrouw anders gekleurde motieven om terug en vooruit te willen kijken. Hoe wil je verder in leven of werk? Wat is er allemaal gebeurd, zodat je nu hier staat en je degene bent die je nu bent, met deze vragen aan het leven. Is er samenhang, zin, lijn te ontdekken in die brij van ervaringen? Kun je in die stapeling van herinneringen een verlangen, een streeftendens vinden? Welke richting wil je eigenlijk de komende jaren inslaan, innerlijk en uiterlijk?

Je bent rond de dertig, veertig en hebt sterk de behoefte uit te zoeken wat je eigenlijk echt zélf wil met je leven! Je vraagt je af wie jij nu eigenlijk ‘zelf’ bent en hoe je wilt worden. Als je je levensrichting in werk en privé op het spoor bent, wil je er ook met passie voor gáán.
Je wilt niet braaf het ooit half bewust ingeslagen pad klakkeloos blijven volgen, maar nagaan of je toe bent aan verandering of intensivering van koers. Je wilt een pas op de plaats: Opnieuw je positie en richting kiezen.

Of je bent al wat gevorderd op je levenspad; bent al een flink stuk van je weg door het leven gegaan. Je voelt behoefte aan vernieuwing. Je hebt al heel wat ervaringen en inzichten verzameld en bepaalde waarden, normen en gewoonten gevonden als richtinggevers.
Dit boek helpt je ook als je al wat ouder bent in jouw geleefde stuk leven zin te ontdekken en een nieuwe, eigen koers te vinden. Hoewel het levenslot in hoge mate zelf stuurt, kun jij - vanuit een versterkt bewustzijn voor wat jij zinvol vindt - de richting van je ontwikkeling zélf mee in de hand nemen.

About the author

"Sinds 1989 werk ik als trainer en adviseur vanuit mijn adviesbureau “Synchronos”. Ik geef groepstrainingen en workshops in biografisch onderzoek, loopbaanonderzoek en persoonlijk meesterschap voor o.a. gezondheidscentra en SeniorenAcademie. Ik werkte vanaf 1974 eveneens als hoofddocent, later als innovatieadviseur en directielid in het Hoger Beroepsonderwijs in de sectoren Educatie en Economie. Ik studeerde Onderwijskunde, Filosofie en Biografiek."

Reviews

2016-04-11 18:07:47 | By: L.de M. uit N. | Rating:
In verwarring wat ik nou echt met mijn leven en werk verder wilde, kwam ik bij jouw boek terecht. Ik wilde niet langer midden in die ratrace zitten. Alles draait om cijfers, stress en opbrengst.
Ik heb heel veel gehad aan je zienswijze én werkwijze. Het kostte wel wat tijd. Gelukkig werkte ik samen met een goede vriend. Het heeft me op een heel nieuw spoor gebracht, dat beter bij me past. Ik verdien nu wel minder, maar voel me veel meer op mijn plek, erkend en als mens gewaardeerd. Ik volg nu ontspannen meer mijn eigen pad en dat voelt veel beter. Ik kan er nu ook meer zijn voor mijn klanten en mijn gezin.”
L.de M. te N.(Fiscaal-econoom, 33 jaar)

2016-04-01 09:18:13 | By: J te E | Rating:
Met grote interesse heb ik je boek gelezen!
Ik vond het een boek met meerwaarde, waar je ‘tools' krijgt aangereikt om jezelf te verbeteren. Vandaar dat ik ook boeken heb besteld voor mijn drie dochters en hun partners.
Je hebt veel ‘know how’ in het boek ondergebracht. Voor mij zijn het gebieden waar ik geen studie naar gedaan heb, maar die mij wel interesseren sinds ik de je cursus bij HOVO heb gevolgd.
Wel heb ik 30 jaar leiding gegeven aan een consultancypraktijk waar academici werkzaam waren. In de evaluatiegesprekken, maar ook recruteringsgesprekken probeerde ik altijd te achterhalen hoe de balans prive-zakelijk was en men zich kon uitleven in een hobby.
Het boek reikt op een overzichtelijke wijze gereedschap aan de diverse aspecten van je biografische ontwikkeling te verkennen. De uitgewerkte casussen (“Het zwemwater”, zoals jij dat in de HOVO-cursus noemde) is nuttig en leerzaam. Het neemt de lezer mee naar de praktijk van alle dag.
Gefeliciteerd met de fantastische uitgave.

Met vriendelijke groet,

J. te E.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Terugblikken om vooruit te zien - Onderzoek je eigen biografie

Author:

Geert H.M. van Brakel

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

278

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

11-03-2016

ISBN:

978-94-022-2466-5 / 9789402224665

Price:

€ 22,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)