Cover voorkant
Terug van gek geweest
Terug van gek geweest

Terug van gek geweest

Anne Teun

Category: Young Adult
  • (5)

€ 15,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De hoofdpersoon, een zeventienjarige scholiere, bevindt zich op een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, waar zij na een mislukte zelfmoordpoging is opgenomen. Tussen haar angstige buien door ontdekt ze dat het wijsheid is om eerst je benen te harsen voordat je een zelfmoordpoging doet, omdat niemand je meer een scheermes toevertrouwt. Ze realiseert zich dat ze het heft in eigen handen moet nemen als ze wil dat er iets verandert in haar leven. Hiertoe roept ze al haar persoonsaspecten op om te komen vergaderen. Tijdens de vergadering wordt er gediscussieerd over de vraag: Moet ik aanmodderen met mijn leven of moet ik een geslaagde zelfmoordpoging doen? Elk persoonsaspect heeft daar zo zijn mening over. Dit zorgt voor chaotische doch inzicht gevende vergadering.

From the book

Hecht je niet te veel aan mij. Ik ben bezig te verdwijnen. Over enkele minuten besta ik niet meer. Misschien duurt het een uur. Wie zal het zeggen? Ze zeggen dat ik gek ben. Tenminste, dat denk ik. Ze zeggen het niet in mijn gezicht, maar achter mijn rug. Het stinkt hier naar citroenextract. Schoonmaakmiddel met de frisse geur van citroenen. Ik kan me een voorstelling maken van het etiket. Ondertussen ruikt het hier naar een chemische fabriek. Een geruststellende gedachte is dat ze ook onder de bedden schoonmaken. Al zou ik niet weten waarom ik me daar ongerust over zou maken.
Ik zal wel gek zijn.
Ze zeggen het.

About the author

"In 2009 heb ik het verhaal Terug van gek geweest geschreven. Hierbij heb ik inspiratie gehaald uit mijn eigen opname op een psychiatrische afdeling, waar ik korte tijd verbleef. Ik heb vooral veel plezier beleefd aan het schrijven van het verhaal en ik had niet het idee om het verhaal uit te geven. In 2015 gaf een vriendin van mij aan dat zij veel aan het verhaal had gehad. Dat leek mij een mooie reden om het verhaal uit te brengen."

Reviews

2016-05-12 19:56:06 | By: Marja | Rating:
Soms heb je een boek in handen die je in één ruk uitleest...omdat het fascineert, omdat je wilt weten wat er in het hoofd van iemand met zulke problematiek omgaat. Met mooie woorden vormgegeven, helder, knap vind ik dat. Zelfs met humor en leuke woordspelingen. Je kan je bijna inleven hoe het moet zijn. Ik was er stil van. Kortom... 'n aanrader!

2016-05-07 10:13:48 | By: Nicolette | Rating:
In één keer uitgelezen! Jeetje wat een verhaal. En wat schrijft Anne heerlijk. Met humor en relativeringsvermogen beschrijft haar opname op een psychiatrische afdeling. Anne roept al haar persoonsaspecten op om te komen vergaderen over de vraag: Moet ik aanmodderen met mijn leven of moet ik een geslaagde zelfmoordpoging doen? Ik hoop met heel mijn hart dat de keuze voor 'voorstel 1' een definitieve is.

2016-05-07 19:58:04 | By: Anneloes | Rating:
Dit boek is tegelijkertijd pijnlijk en grappig, verontrustend en ontroerend. De innerlijke strijd van de hoofdpersoon wordt helder, beknopt en met mooie taalvondsten verwoord, zonder dat het geforceerd of dramatisch wordt. Een knappe prestatie van de schrijfster, en het lezen meer dan waard!

2016-05-06 10:31:54 | By: Emmy Nab | Rating:
Het boekje is zeer goed te lezen. De schrijfster heeft duidelijk onder woorden gebracht wat een chaos er in het hoofd van de hoofdpersoon zit.
En naar een oplossing voor het probleem gezocht.

2016-05-05 20:16:36 | By: Elleke | Rating:
Een echte aanrader! Unieke schrijfstijl, leest vlot, humor en enorm interessant. Anne Teun weet haar ervaring in de psychiatrie dusdanig te verwoorden dat je in het verhaal wordt gezogen. Het boek heeft mij aan het denken gezet en laat me niet meer los. Ik hoop dat Anne na dit debuut meerdere boeken uit gaat brengen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Terug van gek geweest

Author:

Anne Teun

Category:

Young Adult

Number of pages:

74

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-04-2016

ISBN:

978-94-022-2523-5 / 9789402225235

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (5)