Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Terug van gek geweest

Auteur

Anne Teun

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,6 / 5 (5 reviews )
Prijs
15 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De hoofdpersoon, een zeventienjarige scholiere, bevindt zich op een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, waar zij na een mislukte zelfmoordpoging is opgenomen. Tussen haar angstige buien door ontdekt ze dat het wijsheid is om eerst je benen te harsen voordat je een zelfmoordpoging doet, omdat niemand je meer een scheermes toevertrouwt. Ze realiseert zich dat ze het heft in eigen handen moet nemen als ze wil dat er iets verandert in haar leven. Hiertoe roept ze al haar persoonsaspecten op om te komen vergaderen. Tijdens de vergadering wordt er gediscussieerd over de vraag: Moet ik aanmodderen met mijn leven of moet ik een geslaagde zelfmoordpoging doen? Elk persoonsaspect heeft daar zo zijn mening over. Dit zorgt voor chaotische doch inzicht gevende vergadering.

Over de auteur

"In 2009 heb ik het verhaal Terug van gek geweest geschreven. Hierbij heb ik inspiratie gehaald uit mijn eigen opname op een psychiatrische afdeling, waar ik korte tijd verbleef. Ik heb vooral veel plezier beleefd aan het schrijven van het verhaal en ik had niet het idee om het verhaal uit te geven. In 2015 gaf een vriendin van mij aan dat zij veel aan het verhaal had gehad. Dat leek mij een mooie reden om het verhaal uit te brengen."

Productinformatie

ISBN
9789402225235 / 978-94-022-2523-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-04-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
74
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Hecht je niet te veel aan mij. Ik ben bezig te verdwijnen. Over enkele minuten besta ik niet meer. Misschien duurt het een uur. Wie zal het zeggen? Ze zeggen dat ik gek ben. Tenminste, dat denk ik. Ze zeggen het niet in mijn gezicht, maar achter mijn rug. Het stinkt hier naar citroenextract. Schoonmaakmiddel met de frisse geur van citroenen. Ik kan me een voorstelling maken van het etiket. Ondertussen ruikt het hier naar een chemische fabriek. Een geruststellende gedachte is dat ze ook onder de bedden schoonmaken. Al zou ik niet weten waarom ik me daar ongerust over zou maken.
Ik zal wel gek zijn.
Ze zeggen het.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marja op 12-05-2016
Soms heb je een boek in handen die je in één ruk uitleest...omdat het fascineert, omdat je wilt weten wat er in het hoofd van iemand met zulke problematiek omgaat. Met mooie woorden vormgegeven, helder, knap vind ik dat. Zelfs met humor en leuke woordspelingen. Je kan je bijna inleven hoe het moet zijn. Ik was er stil van. Kortom... 'n aanrader!
door Anneloes op 07-05-2016
Dit boek is tegelijkertijd pijnlijk en grappig, verontrustend en ontroerend. De innerlijke strijd van de hoofdpersoon wordt helder, beknopt en met mooie taalvondsten verwoord, zonder dat het geforceerd of dramatisch wordt. Een knappe prestatie van de schrijfster, en het lezen meer dan waard!
door Nicolette op 07-05-2016
In één keer uitgelezen! Jeetje wat een verhaal. En wat schrijft Anne heerlijk. Met humor en relativeringsvermogen beschrijft haar opname op een psychiatrische afdeling. Anne roept al haar persoonsaspecten op om te komen vergaderen over de vraag: Moet ik aanmodderen met mijn leven of moet ik een geslaagde zelfmoordpoging doen? Ik hoop met heel mijn hart dat de keuze voor 'voorstel 1' een definitieve is.
door Emmy Nab op 06-05-2016
Het boekje is zeer goed te lezen. De schrijfster heeft duidelijk onder woorden gebracht wat een chaos er in het hoofd van de hoofdpersoon zit. En naar een oplossing voor het probleem gezocht.
door Elleke op 05-05-2016
Een echte aanrader! Unieke schrijfstijl, leest vlot, humor en enorm interessant. Anne Teun weet haar ervaring in de psychiatrie dusdanig te verwoorden dat je in het verhaal wordt gezogen. Het boek heeft mij aan het denken gezet en laat me niet meer los. Ik hoop dat Anne na dit debuut meerdere boeken uit gaat brengen!