Cover voorkant
De strijd tegen het dagelijks leven - Met een taststok als wapen
De strijd tegen het dagelijks leven - Met een taststok als wapen

De strijd tegen het dagelijks leven - Met een taststok als wapen

Morena Lam

Category: Young Adult
  • (4)

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vier totaal verschillende jongeren met één overeenkomst: ze zijn alle vier blind of slechtziend. Hun beperking maakt hen afhankelijk. Hun slechte zicht confronteert hen met obstakels waar de ‘ziende’ medemens niet eens weet van heeft. Het kost hen moeite om zelfstandigheid te verwerven in deze uit beeld gevormde wereld, hoe graag ze het ook willen. Alle vier vertellen ze een gebeurtenis uit hun leven die veel invloed op hen heeft gehad. Een gebeurtenis waarin ze, alle vier op hun eigen manier, de strijd tegen het dagelijks leven aangaan, met een taststok, een zeer handig hulpmiddel, als wapen.

From the book

We stonden zwijgend buiten het stationsgebouw te overpeinzen wat we nu moesten doen. De uitweg was niet zo moeilijk te vinden geweest. Nu stonden we langs de kant van een smalle weg. Auto’s zoefden voorbij. Ik probeerde met Robin te overleggen, want Jelle was druk met het uithangen van de melige verslaggever.
"Hier weer een splinternieuwe uitzending van Blind TV, met hier uw razende reporter Jelle. De vier visueel beperkte musketiers die vandaag op pad gingen om wat cultuur te snuiven in Utrecht, zijn op de terugweg helaas gestrand in Amsterdam. Ze hadden eigenlijk naar Enschede moeten gaan, maar het pakte iets anders uit dan ze verwacht hadden." Ik hield mijn vingers voor de lens van de denkbeeldige camera, die hij met zijn handen vormde.
"Als jullie je afvragen hoe dat kwam, kijkers. Het kwam door de razende reporter zelf. Hij heeft ons in moeilijkheden gestort en gaat nu met ons overleggen hoe het nu verder moet. Tot nooit meer ziens." Ik duwde zijn handen naar beneden.
"Hé, je sloopt mijn camera!", protesteerde hij.
"Dat Blind TV van jou heeft ook maar één verslaggever hè", grinnikte Robin.
"Ja, en? Als je voor me wilt werken vind ik het trouwens best. Kunnen we samen tv maken", zei Jelle. Dit werd me te veel.
"Oké, we zijn gestrand in Amsterdam. We hebben geen idee hoe we in Enschede moeten komen, het is hier buiten om te bevriezen en het enige waar jullie over staan te discussiëren is een niet-bestaande tv-zender die zogenaamd te weinig verslaggevers zou hebben. Wat heb ik aan jullie?"

About the author

Morena Lam werd op 24 augustus 1997 geboren in Blaricum. Ze woonde lange tijd met haar ouders en twee jongere zussen in Huizen, Noord-Holland, en verhuisde op 15-jarige leeftijd naar Hengelo, Overijssel. Al vanaf haar geboorte heeft ze een aandoening aan de oogzenuwen, waardoor ze geen duidelijke details ziet en geen diepte kan waarnemen. Ze heeft lange tijd speciaal onderwijs genoten, maar studeert momenteel aan Saxion hogeschool in Enschede.

Reviews

2017-10-19 10:05:44 | By: Carine | Rating:
Wat een mooi boek! Het boek geeft een kijkje in het leven van iemand met een visuele beperking, het is erg goed en makkelijk leesbaar geschreven. Het verhaal boeit. Ik verwacht dat we nog veel van deze schrijfster gaan horen.

2017-03-03 09:22:31 | By: Wim Gerlagh | Rating:
een super leuk boek om te lezen. het boek is goed geschreven en is zeker aan iedereen te raden.

2017-01-29 15:49:24 | By: Daniel lam | Rating:
Een super leuk boek om het leven eens vanuit de kant van een visueel beperkte te beleven..prettig verwoord door een jonge vrouw die aan het begin staat van een glansrijke carrière als 1 van neerlands beste schrijfsters door te breken!! Daarbij alle succes van de wereld gewenst..go for it !!!

2017-01-09 13:05:25 | By: Sonja Harnas | Rating:
Toen ik het boek kreeg ben ik direct gaan lezen .
Door dit boek te lezen heb ik nog meer respect voor slechtziende en blinden .
Ook begrijp ik nu dat deze mensen niet altijd jou hulp willen vragen omdat ze het zelf willen doen . Morena ik wens jou veel succes vond jou boek erg leuk en plezierig om te lezen .Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De strijd tegen het dagelijks leven - Met een taststok als wapen

Author:

Morena Lam

Category:

Young Adult

Number of pages:

226

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

30-12-2016

ISBN:

978-94-022-3251-6 / 9789402232516

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)