Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bontgenoot
tegen het dagelijks leven

Auteur

Morena Lam

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het tienerleven is al ingewikkeld genoeg, maar voor Dorien (18) is het extra lastig. Haar slechtziendheid maakt haar soms afhankelijk van anderen en dat is precies wat ze niet wil. Nu ze de volwassen leeftijd heeft bereikt, wil ze volledig op eigen benen kunnen staan. Een blindengeleidehond lijkt de perfecte oplossing, maar niet de meest eenvoudige. Terwijl Dorien haar school afmaakt en zich in het onaangepaste hogeschoolleven stort, volgt ze het veeleisende traject voor een geleidehond. Zal ze ooit aan de eisen van de geleidehondenschool kunnen voldoen, en binnenkort met een hond aan haar zijde door het leven gaan?

Over de auteur

Morena Lam werd op 24 augustus 1997 geboren te Blaricum. Ze groeide op in het nabijgelegen dorp Huizen en ging vanwege haar visuele beperking naar een speciale basisschool. Op 15-jarige leeftijd verhuisde ze naar Hengelo, Overijssel, waar ze haar havo-opleiding kon voortzetten aan een andere speciale school. Sinds september 2016 studeert ze ‘Media, informatie en communicatie’ aan Saxion te Enschede en sinds februari 2017 heeft ze een blindengeleidehond met de naam Siërra.

Productinformatie

ISBN
9789402239355 / 978-94-022-3935-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-09-2017
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
248
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Kalm blijven, ze voelt je onzekerheid."
"Ja, maar… ze ging rennen."
"Ze is nog een beetje nerveus. Maak je niet te veel zorgen." Hij heeft makkelijk praten, hij wordt niet meegesleurd door een nerveuse hond, door straten die hij niet kent. Nogmaals, vooraan. Joy begint te lopen, nu al een stuk rustiger. Ik geef haar het commando voor links en ze slaat braaf linksaf.
"Probeer het commando iets eerder te geven", zegt Jari. We lopen naar de stoeprand, waar Joy blijft staan en kort opzij kijkt.
"Belonen."
"Braaf, braaf beestje", zeg ik vlug. Mijn hand gaat vluchtig door mijn lege jaszak. Godver, weer die hondenkoekjes vergeten. Dat gaat Jari niet leuk vinden.
"Op blijven letten Dorien, die hond doet dat niet voor je. Als je denkt dat je over kunt steken, mag je het commando ‘over’ geven." Ik knik, geef joy het commando en we steken rustig de stille zijstraat over. Het voelt een beetje apart om me door een hond te laten leiden. Het is zo anders dan lopen met een Dogsim, waarbij ik wist dat Anneloes deze bediende en dat ze me nooit ergens tegen aan zou laten lopen. Maar in hoeverre kan ik daar zeker van zijn bij Joy? Anneloes liet me wel eens met gesloten ogen meelopen. Dat deed ik zonder al te veel moeite, al viel mijn oriëntatievermogen wel gedeeltelijk weg. Wat ik me afvraag, nu ik naast Joy door een onbekende buurt struin met Jari op mijn hielen: komt er ooit een moment waarop ik Joy zo zeer vertrouw, dat ik tijdens het lopen mijn ogen zal durven sluiten?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek