De Raketschoenen en andere korte verhalen

Gerard Schol

Categorie: Verhalen

€ 17,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De Raketschoenen bevat 24 korte verhalen. Met veel fantasie en humor heeft de schrijver verzonnen en eigen belevenissen verwerkt tot pakkende verhalen die tot nadenken stemmen. Of het nu gaat om graancirkels, een onverwacht gesprek of een kerstfeest, niets in dit boek is geschreven zoals je verwacht. Schol kiest steevast voor een humoristische, soms zelfs absurde insteek. Hierdoor weet hij ook serieuzere thema's op een laagdrempelige manier aan te snijden.

Uit het boek

Het ijle blauw van de hemel was als met een zacht penseel geschilderd, voor de wolken waren alle tinten wit en grijs gebruikt die maar mogelijk zijn.
Een melkachtig schijnsel was over de einder gedaald maar waar ik stond streelde het zonlicht het strand.
De zon had miljoenen schitterende diamanten op het water gestrooid waar een stevige bries de golven naar het strand joeg.
Ik zag de zeegroene golven komen aanrollen die zich tot wit schuim op het keienstrand stuk sloegen.
De zilvermeeuwen zweefden bewegingloos in de stijgwind boven de kliffenkust.
Ik volgde het voetpad langs de klifrand omhoog tot ik op het hoogste punt een prachtig uitzicht had op de zee en de wolken.
De eilanden in de verte waren als de ruggen van reusachtige zeeschildpadden en leken haast tastbaar, maar de steilte onder mij weerhield mij er van een stap naar voren te doen om ze aan te raken.

Over de auteur

Gerard Schol is een in 1936 in Amsterdam geboren zoon van een PTT ambtenaar. Hij heeft een opleiding als scheepswerktuigkundige gevolgd en is werkzaam geweest op de grote handelsvaart bij de KNSM (Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij). Op 30-jarige leeftijd is hij begonnen als leraar wis- en natuurkunde in het Technisch Onderwijs. Schol woont in Drachten en is nu met pensioen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Raketschoenen en andere korte verhalen

Auteur:

Gerard Schol

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

120

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

01-09-2017

ISBN:

978-94-0223-862-4 / 9789402238624

Vaste prijs:

€ 17,99