Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

ALFA CENTAURI DRIE
Een science fiction verhaal over een ontdekkingsreis door de ruimte

Auteur

Gerard Schol

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als op Aarde de opwarming van het klimaat uit de hand loopt en het ijs van de Zuidpool breekt en in de oceaan schuift, vindt er een wereldwijde overstroming plaats van alle kustgebieden. De Aarde wordt bovendien nog door een andere ramp getroffen, de mensheid kan zich maar moeilijk aan de veranderde omstandigheden aanpassen.
Door middel van kwantumtechniek is het mogelijk geworden naar andere planeten te reizen, de hoofdpersoon van dit verhaal - John Wilson - levert een grote bijdrage aan deze techniek nadat hij contact heeft gemaakt met een bezoeker uit de ruimte.

Over de auteur

De schrijver van dit verhaal heeft veel kennis van de exacte wetenschap waaronder natuurkunde en astronomie. Dat hij in het verleden zeevarende is geweest, is in dit boek terug te vinden.
De kwantumtechniek bevindt zich op Aarde nog in een primitief stadium, hier laat de schrijver zijn fantasie de vrije loop en komt hij op visionaire denkbeelden, het is tenslotte science fiction.

Productinformatie

ISBN
9789464683288 / 978-94-646-8328-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Toen het tijdstip van de afvaart van het luchtschip aangebroken was kwamen alle kolonisten naar buiten om de expeditie uit te zwaaien.
Het luchtschip steeg op naar een hoogte van 500 meter en begon toen aan de tocht, eerst Zuidwaarts in de richting van de kust.Een beeldschoon landschap ontvouwde zich voor de ogen van de reizigers, geruisloos voer het schip voort onder een strakblauwe hemel waar een enkel wolkje hier en daar accent aanbracht. Met bomen begroeide heuvels, dalen met rivieren, meren met eilanden gleden onder het schip voorbij. In de verte schitterde de zee in het licht van Alfa Centauri, toen de kustlijn bereikt was draaide de Eden Glider bij om in Oostelijke richting de grens tussen zee en land te volgen. De grillige kustlijn wordt hier en daar onderbroken door een rivierdelta waar het water, dat van in de verte zichtbare bergen afstroomt, in zee afgevoerd wordt.

Tegen de avond toen Alfa Centauri bloedrood onderging daalde het schip om te ankeren op een lage heuvel niet ver van de kust.
Hier werd het materiaal uitgeladen om het kampement op te slaan, de bedoeling was enkele nachten op de grond door te brengen om de omgeving te verkennen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Sanne Schol op 14-02-2024
Ik vind speciaal omdat het verhaal zo mooi is geschreven door een van mijn lievelings schrijvers, waar ik al meer dingen van heb gelezen, heel mooi.