HIER

Marion Vermeulen

Categorie: Romans
  • (2)

€ 18,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Dit is het verhaal van Jason Carpenter, een eenvoudige timmerman in het midden van de zeventiende eeuw die een, voor die tijd, unieke droom heeft: weggaan van zijn geboortegrond onder de ziekmakende stank van de grote stad en een plek in de natuur vinden. Hij maakt die droom waar voor zijn vrouw Jenna en zoontje Sam, en voor de vijf gezinnen in de buurtschap die zijn visie delen. Beleef hun exodus mee, het geluk dat ze vinden, en hoe na drie decennia hun paradijs in rook opgaat.

Uit het boek

Het land is licht heuvelachtig met brede, ondiepe dalen. Het grootste deel ervan is moerassig en ongeschikt. Waar ze komen zien ze veel wild, kleine rivieren en beken met vis en helder water, bossen met eiken-, dennen- en berkenbomen. Wat ze zoeken moet droog zijn, grond waarop gebouwd en verbouwd kan worden. Onvermoeibaar rijden vader en zoon, vol overtuiging dat zij de plek zullen vinden. Het is op de derde dag dát ze die vinden. Ze hadden nu op weg terug naar het kamp moeten zijn, maar een soort koortsige drang drijft hen voort.
Die ene heuvel nog op. Die nog en dan ... De vader stijgt af en knielt op de grond.
Voor hem ontvouwt zich een kleurig panorama. Een riviertje, niet breder dan veertig voet weerspiegelt de blauwe lucht. De brede strook ernaast is vlak, de glooiingen zijn als rimpelingen op het water. De grond is droog en vast, een zee van kleine bloemen in alle kleuren bedekken hem.
De man schaamt zich niet voor zijn tranen.
 
Zorgvuldig markeren zij de weg terug naar het kamp. Het is op de vijfde dag dat ze er terugkeren. Die laatste dag hebben vader en zoon zo hard gereden dat hun paarden bijna door de benen zakken. Niemand spreekt. Jason kan alleen fluisteren:
‘Wij hebben onze nieuwe plek gevonden. Het is een paradijs.’
Die nacht bevalt Jenna van een dochter. Ze noemen haar Joy.

Over de auteur

Marion, de vertelster met een voorkeur voor korte verhalen, vond toch weer een boek in haar hoofd. Ze heeft veel interesse in gebeurtenissen, belevenissen en leefstijlen van een aantal eeuwen geleden. Ze doet veel aan research om de sfeer in die tijd te kunnen beschrijven.
Marion Vermeulen woont in Roosendaal met haar knorrige maar aristocratische kat die haar, tijdens het schrijven van dit boek, vaak scherpnagelig duidelijk maakte dat zijn voedertijd al lang voorbij was.

Reviews

2017-09-07 14:42:02 | Door: Lex Broekhuizen | Waardering:
De tijd, waarin het verhaal speelt in combinatie met een spannend 'plot' maken zorgen ervoor, dat je dit boek niet makkelijk neerlegt. Immers, een groep mensen met het ideaal om een geheel nieuwe gemeenschap op te bouwen vormt een aanzet, die je allereerst nieuwsgierig maakt hoe ze dat gaan doen, maar stiekem op de achtergrond ook, waaraan deze gemeenschap uiteindelijk ten onder zal gaan. Dat deze ondergang veroorzaakt wordt door 'invloeden van buitenaf' en uitgevoerd door een wraakengel, is even verassend als een beetje 'eigentijds'. De terugkeer naar een 'aanknopingspunt' uit de beginperiode van de gemeenschap, vormt een mooi einde aan een bijzonder onderhoudend verhaal. Wat mij in ieder geval nog dagen na het uitlezen van 'Hier' bleef bezighouden, was 'de moraal' van dit verhaal; wat wij ervan kunnen leren. Ben daar nog steeds niet helemaal uit.............!.

2017-07-28 13:09:03 | Door: George Venendaal | Waardering:
"HIER" is weer een boek geschreven in de typische schrijftrant van Marion Vermeulen. Beschreven wordt de leefstijl van een groepje Engelsen die een paar eeuwen geleden de stad ontvluchtten om een meer gezonde leefomgeving te zoeken. Zoals in al haar verhalen blijkt ook hier dat Marion veel research heeft gedaan om die periode waarheidsgetrouw te beschrijven. "HIER" is een goed leesbaar, intrigerend en pakkend verhaal.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

HIER

Auteur:

Marion Vermeulen

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

146

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

21-07-2017

ISBN:

978-94-0223-775-7 / 9789402237757

Vaste prijs:

€ 18,99

Waardering:

  • (2)