De koningin van de hemel

Emma Meijerink

Categorie: Romans

€ 20,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het lot van de vijftienjarige Jamie staat vast, ze is uitverkoren en er is geen ontkomen aan. Ze raakt verstrikt in een liefdesdriehoek tussen haar geschiedenisdocent en een jongen uit haar klas. Maar maakt dat nog uit als je weet dat het met jou niet goed af zal lopen?
Vijftien jaar later verschijnt een goede oude vriend van haar. Maar hij maakt het haar niet makkelijk. De man brengt haar terug naar het verleden en de vloek van vijftien jaar geleden blijft haar achterna zitten. Zal ze ooit ontsnappen aan dat vreselijke lot van toen?

Uit het boek

Met niet eens de kracht om in paniek te raken, valt ze op haar knieën. Alles blokkeert, haar gedachten, haar spieren, maar een onverklaarbare energie die van erg diep moet komen, helpt haar overeind. Zo snel als ze kan, tilt ze de dozen van de vriezer af.
Ze durft hem niet open te doen, maar die bonken doen haar beseffen dat Peter nog leeft als hij erin ligt en dat hij er zo snel mogelijk uitgehaald moet worden! Ze slaat de deksel met veel kracht open en ja, hoor, daar ligt hij, in elkaar gekrompen als een klein kind, met z’n ogen dicht en bevroren tranen langs zijn wangen.
Jamie weet niet wat ze voelt, ze weet niet wat ze denkt of hoe ze moet reageren. Ze probeert hem eruit te tillen, maar hij is te zwaar. Ze besluit de politie te bellen en de stekker van de vriezer uit het stopcontact te halen, maar raar genoeg is die er al uit. Ze kijkt op de thermometer van de vriezer die op min acht staat. Min acht en Jamie kan niks doen in haar eentje.
Peter beweegt nog steeds niet. Jamie draagt een jas en niet dat het veel zal helpen, maar ze besluit hem over Peter heen te slaan. Haar sjaal gaat om Peters nek. Ze pakt zijn handen, die levenloos koud aanvoelen en probeert ze warm te krijgen. Ze wikkelt haar spijkerjasje om zijn hoofd. Jamie heeft eigenlijk nooit beseft dat er verschil kan zijn in hoe lang tijd kan duren. Ze wist tot nu toe niet dat seconden soms als minuten aanvoelen, of minuten als uren, uren als dagen, dagen als maanden, maanden als jaren en jaren als de eeuwigheid, en dat is precies hoe lang het voor haar gevoel duurt tot daar eindelijk de ambulancebroeders zijn.

Over de auteur

Emma Meijerink is in 1998 geboren in Losser, waar ze nog steeds woont met haar ouders en twee zussen. Op haar dertiende kwam haar eerste boek uit, Fight. Een jaar later verscheen ook haar tweede boek, De waarheid. Ze studeert Media, Informatie en Communicatie aan de hogeschool Saxion Enschede. Emma is op haar zevende begonnen met schrijven en hoopt hier nog lang mee door te kunnen gaan.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De koningin van de hemel

Auteur:

Emma Meijerink

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

230

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

27-10-2017

ISBN:

978-94-0224-017-7 / 9789402240177

Vaste prijs:

€ 20,99