Cover voorkant
Schaap in wolfskleren
Schaap in wolfskleren

Schaap in wolfskleren

Merel Kuijpers

Category: Young Adult
  • (7)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Schaap in wolfskleren is het meeslepende verhaal van een meisje genaamd Mees. Op het eerste oog lijkt Mees een doodnormaal meisje van twaalf jaar, totdat wij een kijkje in haar leven mogen nemen. We gaan met haar mee naar haar laatste jaar op de basisschool en naar haar huis. Thuis blijkt het dat Mees helemaal niet zo’n onbezorgd leventje leidt en steeds meer wordt het duidelijk dat Mees slachtoffer is van verschrikkelijke gebeurtenissen. Gaandeweg zien we Mees veranderen van een jonge onbezonnen meid in een puber die zich klaarmaakt voor de middelbare school.

From the book

"Zeg, nu je daar toch zo staat, pak ook eens een lekker biertje voor je vader!" Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar heel voorzichtig zeg ik het dan toch: "Het is op." Ik krijg het bijna niet uit mijn mond. Papa heeft het duidelijk niet verstaan en roept: "Hallo, je kan gewoon antwoordt geven op je vader hoor!" Ik aarzel even en dan zeg ik, dit keer iets harder; "Het is op, sorry..."
 
Mijn vader komt naar me toegestormd; "Hoe kan dat nou!?" roept hij uit en hij wordt boos. Ik zie hoe zijn ogen langzaam veranderen. Ze veranderen van lieve, ondeugende, en een tikkie - waarschijnlijk door de drank - scheefstaande ogen, in ogen die vlam lijken te vatten. Ze gaan steeds bozer en bozer staan en ik merk dat ik gelijk een stap opzij zet.

About the author

Merel Kuijpers (1996) woont in het Drentse Meppel en is afgestudeerd als onderwijsassistente. Van kleins af aan is zij al bezig met het schrijven van gedichten en verhalen, ‘dit is altijd mijn manier geweest om mijn emoties te verwerken’. Met het boek Schaap in wolfskleren maakt Merel haar debuut in de literatuurwereld. Ze hoopt met haar persoonlijke schrijfstijl de lezers aan het denken te zetten en dit moeilijke onderwerp aan het licht te brengen.

Reviews

2019-10-22 22:14:59 | By: Samantha | Rating:
Heel mooi geschreven! Makkelijk te lezen zonder moeilijke woorden wat ik erg prettig vind.
Heftig en indrukwekkend verhaal, ik kon niet stoppen met lezen in 1 dag uitgelezen. Je wordt er helemaal in meegenomen. Echt een aanrader! Super

2017-11-03 14:18:21 | By: Rixste | Rating:
Een INDRUKWEKKEND verhaal, het boek in 2 X uitgelezen zo neemt het verhaal je mee. Het boek is voor jong volwassenen geschreven, door een jong volwassene, subliem dat zij over zo'n zwaar beladen actueel onderwerp heeft durven te schrijven. Ik raad het boek ook bij oudere volwassenen, zoals ik, aan dit boek te lezen. Een echte aanrader. Op de school boekenlijst zou ik voorstellen

2017-10-31 10:40:32 | By: Eline | Rating:
Een meeslepend verhaal waar je helemaal in de huid van Mees kruipt! Heftig boek, in 1 adem uitgelezen

2017-10-31 12:10:06 | By: Mirella | Rating:
Heel indrukwekkend boek!
Echt een aanrader!

2017-10-31 12:58:23 | By: stefke | Rating:
Aangrijpend en ontroerend, ik ben het op de dag van ontvangst direct gaan lezen, kon het niet wegleggen.

2017-10-27 23:43:19 | By: Martijn | Rating:
Een zeer meeslepend verhaal, met een zware lading met een positief einde, zeker een aanrader!

2017-10-22 00:08:51 | By: Katie vd Boom | Rating:
Vandaag het boek besteld, dus over de inhoud kan ik nog niet oordelen, maar de cover van het boek vind ik zeer intrigerend. Zowel dreigend als enorm triest.
Aangezien ik in mijn directe omgeving meerdere malen te maken heb gehad met alcoholisme lijkt het mij heel interessant hoe zo'n jong iemand daarover schrijft.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Schaap in wolfskleren

Author:

Merel Kuijpers

Category:

Young Adult

Number of pages:

166

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-10-2017

ISBN:

978-94-022-4007-8 / 9789402240078

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (7)