Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Schaap in wolfskleren

Auteur

Merel Kuijpers

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (7 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Schaap in wolfskleren is het meeslepende verhaal van een meisje genaamd Mees. Op het eerste oog lijkt Mees een doodnormaal meisje van twaalf jaar, totdat wij een kijkje in haar leven mogen nemen. We gaan met haar mee naar haar laatste jaar op de basisschool en naar haar huis. Thuis blijkt het dat Mees helemaal niet zo’n onbezorgd leventje leidt en steeds meer wordt het duidelijk dat Mees slachtoffer is van verschrikkelijke gebeurtenissen. Gaandeweg zien we Mees veranderen van een jonge onbezonnen meid in een puber die zich klaarmaakt voor de middelbare school.

Over de auteur

Merel Kuijpers (1996) woont in het Drentse Meppel en is afgestudeerd als onderwijsassistente. Van kleins af aan is zij al bezig met het schrijven van gedichten en verhalen, ‘dit is altijd mijn manier geweest om mijn emoties te verwerken’. Met het boek Schaap in wolfskleren maakt Merel haar debuut in de literatuurwereld. Ze hoopt met haar persoonlijke schrijfstijl de lezers aan het denken te zetten en dit moeilijke onderwerp aan het licht te brengen.

Productinformatie

ISBN
9789402240078 / 978-94-022-4007-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-10-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
166
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Zeg, nu je daar toch zo staat, pak ook eens een lekker biertje voor je vader!" Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar heel voorzichtig zeg ik het dan toch: "Het is op." Ik krijg het bijna niet uit mijn mond. Papa heeft het duidelijk niet verstaan en roept: "Hallo, je kan gewoon antwoordt geven op je vader hoor!" Ik aarzel even en dan zeg ik, dit keer iets harder; "Het is op, sorry..."
 
Mijn vader komt naar me toegestormd; "Hoe kan dat nou!?" roept hij uit en hij wordt boos. Ik zie hoe zijn ogen langzaam veranderen. Ze veranderen van lieve, ondeugende, en een tikkie - waarschijnlijk door de drank - scheefstaande ogen, in ogen die vlam lijken te vatten. Ze gaan steeds bozer en bozer staan en ik merk dat ik gelijk een stap opzij zet.

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Katie vd Boom op 22-10-2017
Vandaag het boek besteld, dus over de inhoud kan ik nog niet oordelen, maar de cover van het boek vind ik zeer intrigerend. Zowel dreigend als enorm triest.
Aangezien ik in mijn directe omgeving meerdere malen te maken heb gehad met alcoholisme lijkt het mij heel interessant hoe zo'n jong iemand daarover schrijft.
door Martijn op 27-10-2017
Een zeer meeslepend verhaal, met een zware lading met een positief einde, zeker een aanrader!
door Eline op 31-10-2017
Een meeslepend verhaal waar je helemaal in de huid van Mees kruipt! Heftig boek, in 1 adem uitgelezen
door Mirella op 31-10-2017
Heel indrukwekkend boek!
Echt een aanrader!
door stefke op 31-10-2017
Aangrijpend en ontroerend, ik ben het op de dag van ontvangst direct gaan lezen, kon het niet wegleggen.
door Rixste op 03-11-2017
Een INDRUKWEKKEND verhaal, het boek in 2 X uitgelezen zo neemt het verhaal je mee. Het boek is voor jong volwassenen geschreven, door een jong volwassene, subliem dat zij over zo'n zwaar beladen actueel onderwerp heeft durven te schrijven. Ik raad het boek ook bij oudere volwassenen, zoals ik, aan dit boek te lezen. Een echte aanrader. Op de school boekenlijst zou ik voorstellen
door Samantha op 22-10-2019
Heel mooi geschreven! Makkelijk te lezen zonder moeilijke woorden wat ik erg prettig vind.
Heftig en indrukwekkend verhaal, ik kon niet stoppen met lezen in 1 dag uitgelezen. Je wordt er helemaal in meegenomen. Echt een aanrader! Super