De Zilveren Zadelpen - Ongewone wielerverhalen

Vincent Cantrijn

Category: Stories
  • (1)

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek bevat 21 korte ongewone wielerverhalen. Sommige verhalen zijn volledig waar. Anderen met een knipoog naar de werkelijkheid. Weer anderen zijn volledig verzonnen. De gemeenschappelijke noemer is de liefde voor de koers. De ongewone verhalen gaan onder andere over de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen, Tom Dumoulin, De Muur van Geraardsbergen en de wielerklassiekers. Maar ook een gele bikini, een gele cabrio, tante Cor, nonkel Tof, de Paters van de Congregatie van Sint Jozef in Mill Hill, woningcorporatie Portaal, masseuses op Bali en gedroogd walvisvlees geven op hun eigen manier kleur aan een ongewoon wielerverhaal.

From the book

Eind tachtiger jaren kampeerde ik met vrouw en kinderen een paar jaar achter elkaar op een mooie plek in de Cevennen. Zo'n kleine camping die je alleen aan goede vrienden vertelt om te voorkomen dat Jan en alleman daar naar toe gaat. Een verborgen paradijsje. Kleinschalig; geen animatie; geen campingwinkel; geen zwembad; geen slagboom; geen elektriciteit; een paar ouderwetse Franse hurkwc’s. Niet bezocht door de ANWB; laat staan goedgekeurd. Maar wat gaf het. Simpel; zoals alleen Franse campings konden zijn. Maar wel een snel stromend riviertje als ideale zwem – en speelplek voor de kinderen en het koel houden van de drank. Omringd door beboste hellingen. En geen verbod op het maken van kampvuur. Meer hadden we niet nodig. Een ideale plek voor een paar weken onbekommerd genieten onder een meestal blauwe lucht. Een plek om vaker naar toe te gaan. De tijd stond er stil. Ik kan het nu na al die jaren wel verklappen. Het was camping Municipal in Collèt de Dèze. Een klein dorpje langs de N106 tussen Alès en Florac. Midden in de Cevennen.
 
Bij wielerliefhebbers moet nu meteen een lichtje gaan branden. De Cevennen. De streek waar de roman De Renner van Tim Krabbé zich afspeelt. Tot op de dag van vandaag dé klassieke wielerroman. In die tijd deed ik zelf nog niet actief aan wielrennen. Ik was fanatiek lange afstandsloper en in de Cevennen maakte ik tijdens de zomervakantie lange duurlopen om te trainen voor een van de marathons in het najaar. Pas veel jaren later heb ik het boek aangeschaft en net als veel wielerliefhebbers vaak gelezen. Mijn herinneringen aan het trainen in deze streek komen sterk overeen met de ervaringen van Tim Krabbé. Op die kleine camping in de Cevennen begint het wielerverhaal over de gele bikini.

About the author

Vincent Cantrijn (1951) schrijft al 12 jaar columns voor het Nieuwscafé van de Gelderlander in Nijmegen. In 2015 verscheen een selectie in zijn eerste boek “Uitgesproken”. Zijn tweede boek “Rugzak; reisverhalen uit de wildernis” verscheen in 2016. Tijdens duizenden trainingskilometers op zijn racefiets deed hij inspiratie op voor ongewone wielerverhalen. De racefiets bezorgt hem ook de noodzakelijke afleiding naast zijn eigen bedrijf op het gebied van gespreksleiding en het schrijven van teksten.

Reviews

2017-11-21 19:01:52 | By: Robert Pijcke | Rating:
Verrassende wielerverhalen die net zo ontspannen lezen als soepel draaiende fietswielen op een nieuw geasfalteerde vlakke wegWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Zilveren Zadelpen - Ongewone wielerverhalen

Author:

Vincent Cantrijn

Category:

Stories

Number of pages:

124

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-10-2017

ISBN:

978-94-022-3978-2 / 9789402239782

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)