Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Zilveren Zadelpen
Ongewone wielerverhalen

Auteur

Vincent Cantrijn

Uitvoering
Paperback
Reviews
☆ ☆ 3,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek bevat 21 korte ongewone wielerverhalen. Sommige verhalen zijn volledig waar. Anderen met een knipoog naar de werkelijkheid. Weer anderen zijn volledig verzonnen. De gemeenschappelijke noemer is de liefde voor de koers. De ongewone verhalen gaan onder andere over de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen, Tom Dumoulin, De Muur van Geraardsbergen en de wielerklassiekers. Maar ook een gele bikini, een gele cabrio, tante Cor, nonkel Tof, de Paters van de Congregatie van Sint Jozef in Mill Hill, woningcorporatie Portaal, masseuses op Bali en gedroogd walvisvlees geven op hun eigen manier kleur aan een ongewoon wielerverhaal.

Over de auteur

Vincent Cantrijn (1951) schrijft al 12 jaar columns voor het Nieuwscafé van de Gelderlander in Nijmegen. In 2015 verscheen een selectie in zijn eerste boek “Uitgesproken”. Zijn tweede boek “Rugzak; reisverhalen uit de wildernis” verscheen in 2016. Tijdens duizenden trainingskilometers op zijn racefiets deed hij inspiratie op voor ongewone wielerverhalen. De racefiets bezorgt hem ook de noodzakelijke afleiding naast zijn eigen bedrijf op het gebied van gespreksleiding en het schrijven van teksten.

Productinformatie

ISBN
9789402239782 / 978-94-022-3978-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-10-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
124
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Eind tachtiger jaren kampeerde ik met vrouw en kinderen een paar jaar achter elkaar op een mooie plek in de Cevennen. Zo'n kleine camping die je alleen aan goede vrienden vertelt om te voorkomen dat Jan en alleman daar naar toe gaat. Een verborgen paradijsje. Kleinschalig; geen animatie; geen campingwinkel; geen zwembad; geen slagboom; geen elektriciteit; een paar ouderwetse Franse hurkwc’s. Niet bezocht door de ANWB; laat staan goedgekeurd. Maar wat gaf het. Simpel; zoals alleen Franse campings konden zijn. Maar wel een snel stromend riviertje als ideale zwem – en speelplek voor de kinderen en het koel houden van de drank. Omringd door beboste hellingen. En geen verbod op het maken van kampvuur. Meer hadden we niet nodig. Een ideale plek voor een paar weken onbekommerd genieten onder een meestal blauwe lucht. Een plek om vaker naar toe te gaan. De tijd stond er stil. Ik kan het nu na al die jaren wel verklappen. Het was camping Municipal in Collèt de Dèze. Een klein dorpje langs de N106 tussen Alès en Florac. Midden in de Cevennen.
 
Bij wielerliefhebbers moet nu meteen een lichtje gaan branden. De Cevennen. De streek waar de roman De Renner van Tim Krabbé zich afspeelt. Tot op de dag van vandaag dé klassieke wielerroman. In die tijd deed ik zelf nog niet actief aan wielrennen. Ik was fanatiek lange afstandsloper en in de Cevennen maakte ik tijdens de zomervakantie lange duurlopen om te trainen voor een van de marathons in het najaar. Pas veel jaren later heb ik het boek aangeschaft en net als veel wielerliefhebbers vaak gelezen. Mijn herinneringen aan het trainen in deze streek komen sterk overeen met de ervaringen van Tim Krabbé. Op die kleine camping in de Cevennen begint het wielerverhaal over de gele bikini.

Reviews

☆ ☆

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

☆ ☆ door Robert Pijcke op 21-11-2017
Verrassende wielerverhalen die net zo ontspannen lezen als soepel draaiende fietswielen op een nieuw geasfalteerde vlakke weg

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Rugzak reisverhalen uit de wildernis

Vincent Cantrijn

1 reviews
Geef een wereldreiziger van formaat een rugzak en hij zal hem beschouwen als een trouwe bondgenoot. Vincent Cantrijn maakte trekkings door de Himalaya en de wildernis van Alaska. Ook maakte hij kanotochten in Alaska en Lapland. Dat levert spannende, emotionele, hachelijke en soms ook hilarische verhalen op. De verhalen zijn recht uit het hart geschreven, waardoor de lezer meereist en de emoties voelt. Een beer bij de tent in Alaska; een onverwachte waterval met de kano; emotie op grote hoogte in de Himalaya; onderkoeld in de wildernis van Alaska. Het zijn wildernisverhalen met eigen foto’s waarvan menig ontdekkingsreiziger zal smullen.
20,05
Voorkant cover

Wat is de overkant? De zoektocht van een kaartjesverkoper naar het mysterie van de overkant

Vincent Cantrijn

Heen en weer; heen en weer. Deze filosofische beschouwing van drs. P. kan als het noodlot van een pontje opgevat worden. Schijnbaar doelloos heen en weer varen; van overkant naar overkant. Noud, de hoofdpersoon in dit boek, weet wel beter. Hij is zijn leven lang gefascineerd door allerlei facetten van de overkant. Zijn overtochten over de Maas als kaartjesverkoper op een klein pontje zorgen voor flashbacks die boeiende herinneringen oproepen over de overkant. Als manneke van acht jaar vroeg hij zich al af wat de echte overkant was. Maar hij maakt zich ook zorgen over de toekomst. Bestaat er een wereld zonder overkant? Naar zo’n wereld gaat hij uiteindelijk op zoek.

19,50