Ubuntu - Mantelzorgers delen hun verhaal

Eline Janssen

Category: Health
  • (1)

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op zoek naar de verhalen van mantelzorgers, schetst Eline Janssen, de portretten van verschillende mensen die intensief voor iemand zorgen met een ziekte, beperking, of (psychisch) probleem. In de intieme portretten gaat Janssen op zoek naar de redenen van het zorgen, wat het voor een invloed heeft op het dagelijks leven, welke ingrijpende keuzes er gemaakt moeten worden en hoe de toekomst er uit lijkt te gaan zien. Veel ruimte is er voor de (culturele) achtergrond van de mantelzorger. Is deze achtergrond van invloed? Zijn er andere gebruiken? Vanuit welke motieven zorgt de mantelzorger? In de verschillende portretten zijn ook overeenkomsten te vinden. De liefde voor de medemens en het zorg willen dragen voor een ander lijken van universele waarde te zijn.

From the book

"Wat een suffig onderwerp, dat mantelzorgen", zei iemand eens: "Het gaat alleen maar over oude, zieke mensen en dames die soep koken."
 
Een verkeerd beeld. Eén op de drie mensen verricht mantelzorgtaken. Twaalf procent van de kinderen en jongeren groeit op met een chronisch zieke huisgenoot. Een belangrijk onderwerp dus om meer over te weten.
 
Is het "kommer en kwel" dat mantelzorgen? Mantelzorg kan zwaar zijn.
Maar ik ontmoet veel mensen die hun taak vol goede moed en met humor, liefde en creativiteit verrichten. Omdat ze iemand waarvan ze houden graag helpen, op basis van gelijkwaardigheid en menselijke solidariteit.
 
In dit boek komen mantelzorgers met verschillende( culturele) achtergronden en ervaringen aan het woord. Mensen van vlees en bloed. Ik wil hun verhaal vertellen, schrijven over hun kracht, moeilijkheden, oplossingen en wensen, over hun manier van denken en leven. Verhalen uit de alledaagse praktijk. Juist nu in Nederland veel discussie en angst heerst over andere gebruiken, godsdiensten, gewoontes en uiterlijkheden, wil ik op zoek gaan naar wat ons allen als mensen verbindt. Over Ubuntu gesproken.

About the author

Eline Janssen (1968) is opgeleid als maatschappelijk werker en is werkzaam als adviseur Informele Zorg bij Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem). Zij heeft als specialisatie: mantelzorgers met een andere culturele achtergrond. Vanuit haar expertise en ervaring bij het MVT Arnhem, is dit boek tot stand gekomen.

Reviews

2018-04-23 16:32:10 | By: Anke | Rating:
Boeiende, persoonlijke verhalen waarin zowel liefdevolle zorg voor een dierbare als de ervaring van zorgen voor de ander vanuit verschillende bevolkingsgroepen worden belicht.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ubuntu - Mantelzorgers delen hun verhaal

Author:

Eline Janssen

Category:

Health

Number of pages:

116

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-04-2018

ISBN:

978-94-022-4441-0 / 9789402244410

Price:

€ 17,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)