Moraalridder 'Geluk' - Wat is geluk?

Ramon Jan Vet

Category: Stories
  • (3)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ramon Jan Vet (1958, Wormerveer) laat al vroeg zijn creativiteit zien. Hij tekent, schildert en schrijft. Zijn inspiratie ligt bij stripfiguren en cartoons, met de daarbij behorende karaktertrekken van de personages die in deze beeldverhalen voorkomen. Meestal zijn het uitvergrote emoties over allerlei zaken die de karakters meemaken in hun levensverhalen. Ramon Jan Vet laat in zijn werk zien dat geluk in kleine dingen zit en dat geluk breekbaar is. We zitten allemaal in hetzelfde verhaal, je wordt geboren, je leeft, je beleeft, je gaat dood. Hoe ga je er mee om? Leef!

From the book

OUDERLIJK HUIS

Ik was twaalf toen ik verdwaald raakte. Vijfentwintig jaar later vond ik mijzelf terug. Vond ik mijn weg terug naar huis. Wou dat ik het veranderen kon, mijn adem stokte, mijn hartslag ging sneller, voel ik mij nog verloren. Voel ik mij nog verbonden met het huis van toen.
Het huis waar ik ben opgegroeid en allerlei emoties door mij heen gingen. De gezelligheid, Chinees op zondag, spelletjes doen, de verjaardagen, oud en nieuw, de winters, soep eten, de ruzies, de discussies, de liefde, soms geborgen, soms verloren. Hoewel we met zijn vijven op elkaars lip leefden, konden we meestal goed met elkaar overweg. Iedereen had zijn eigen plek en zocht zijn rust. Mijn vader met zijn krantje, zijn biertje zijn sigaret. Mijn moeder op de bank met een roddelblad, een bessenjenevertje en een peuk. Mijn zussen waren op hun kamer en ik speelde op de grond met lego. Toch waren we, ondanks de moeite met communiceren, redelijk gelukkig. Mijn ouders deden met liefde hun best om ons alles te geven wat we nodig hadden. Mijn ouders deden wat in hun vermogen lag, om ons te begrijpen, om er als kind te mogen zijn. Dat we ons eigen leven konden ontdekken, soms met twijfel. Kun je aan twijfel uitleggen wie ik was of waar ik vandaan kwam.

About the author

Ramon Jan Vet schrijft recht uit het hart verhalen over kunst, het leven, ons leven, zijn eigen leven en nog veel meer zaken waar je als mens je druk om kan maken. Lees zijn inspirerende, leuke, rake, rauwe cabareteske, serieuze en verrassende levenskunstverhalen. In zijn boek Moraalridder ‘Geluk’ behandelt hij verschillende onderwerpen. Zijn verhalen dragen titels als: Facebook, Bier, Vincent van Gogh, Kipdrumsticks, Lieve Jezus, Ziekenhuis en nog veel meer. Ontdek en lees het zelf. Moraalridder ‘Geluk’ van Ramon Jan Vet is een uniek en humoristisch boek. Een andere kijk op het leven en de tijd waarin we leven. Veel leesplezier!

Reviews

2019-08-16 21:13:48 | By: ron roem | Rating:
Leuk vlot geschreven observaties en overpeinzingen. Heerlijk boek voor de vakantie met een glaasje wijn bij zonsondergang buiten in de tuin.

2019-02-19 19:34:48 | By: Edwin | Rating:
Wat ooit begon als losse verhalen nu in boekvorm. Over het leven met een lach en een traan.

2019-01-26 16:26:14 | By: Peter Zeldenrust | Rating:
Ramon, het is geschreven zoals je het zou vertellen! Leuke alledaagse dingen uit het leven, nuchter bekeken en gerelativeerd.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Moraalridder 'Geluk' - Wat is geluk?

Author:

Ramon Jan Vet

Category:

Stories

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

11-01-2019

ISBN:

978-94-022-4936-1 / 9789402249361

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)