Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Viva Vincent van Gogh
Ontmoet het leven en werk van Vincent

Auteur

Ramon Jan Vet

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Van Gogh is een blijvende inspiratiebron voor veel mensen en kunstenaars. Waarom? Hoe komt dat? Maar wat weten we over Van Gogh en zijn persoonlijkheid, angsten, twijfels, driften, woede, dromen, passie, liefde en nog veel meer. Wie is Vincent van Gogh? Een merk? Een geniale gek? In het boek Viva Vincent van Gogh ontmoet u het leven en werk van Vincent. Hoe is het als Vincent zijn licht laat schijnen op het complexe leven vandaag de dag? Wat is zijn urgentie om kunst te maken, compromisloos, puur uit het hart? Feit, fictie, fantasie? Ontdek en lees het zelf in Viva Vincent van Gogh van Ramon Jan Vet. Veel leesplezier.

Over de auteur

Ramon Jan Vet (1958, Wormerveer).
Zijn inspiratie ligt in kunst, muziek, stripfiguren en cartoons. Het gaat om de uitvergrote emoties van de personages die in de beeldverhalen voorkomen. Ramon Jan Vet laat in zijn werk zien dat geluk in kleine dingen zit en dat geluk breekbaar is. Wat is de mens en het leven? We zitten allemaal in hetzelfde verhaal. Je wordt geboren, je leeft, je gaat dood. Hoe ga je ermee om? Leef!

Productinformatie

ISBN
9789464680911 / 978-94-646-8091-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
92
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ja, hallo, Vincent van Gogh hier. Ik weet het niet, maar er moet mij toch iets van het hart. Wat is dat toch tegenwoordig met die merchandising? Ja, ik begrijp ook wel dat een museum geld moet verdienen, daar gaat het nu niet om. Ik zie tegenwoordig overal mijn schilderijen afgebeeld op sjaals, koekblikken, tasjes, horloges, chipszakjes, petjes, olijfblikken, behang, tegels, reproducties, shirtjes en nog op veel meer dingen. Maar er is een product wat eruit springt en dat is Super Vincent van Gogh. Je herkent hem aan zijn aardappelhoofd, klikoren, witte overhemd en zijn blauwe jasje. En op zijn revers zit een bloem, maar als je goed kijkt, is dat geen bloem maar een magische paddenstoel. Daar komen allemaal zaken uit die je kunt gebruiken in je verbeelding. En in zijn hand heeft hij een toverkwast waarmee je alles kunt schilderen of toveren. Palet, kwast, model, landschap, glas absint of wijn, stuk kaas, brood, olieverf, kraaien, korenveld, zonnebloemen, regen, sneeuw, de zon en nog veel meer wat ik maar wil. En dan nog iets wat deze Super Vincent van Gogh kan: als hij boos is, kun je zijn oren eraf klikken. Zo, ik ben boos, hup, ik klik het oor eraf. Ben ik niet meer boos, hup, ik klik het oor erop. Dat is lekker en dat lucht op. Ik ga nu een...

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Mo op 31-10-2022
Geweldig boek met zeer leuke anekdotes tot dus ver maar ook serieus over de wereld van Vincent van gogh en haar medewerkers zeker een aanrader
door Frits op 02-11-2022
Echt een leuk en humoristisch geschreven boek. Makkelijk leesbaar en pakkend. Het boek geeft met een knipoog een goede kijk op het leven van Vincent van Gogh.
door Sabrina op 03-11-2022
Leuk! Verfrissend en eigentijds , geen moelijke theorieën maar een humoristische blik deels uit ervaring van de schrijver op van gogh, het museum en de bezoekers. Echt een aanrader, leest makkelijk weg.
door Rik op 05-11-2022
De losse pen van Ramon-Jan Vet is weer heerlijk op dreef in dit fijne verbeeldende boekje over mens en kunstenaar Vincent van Gogh. Tussen de vermakelijke verhalen door krijgen we ook wat technisch inzicht in materiaal gebruik door van Gogh. Welke penselen gebruikte hij en hoe kwam zijn kleurgebruik tot stand. Bijzonder leuk en leerzaam dat dit even wordt aangeroerd ! Verder is Ramon-Jan in dit boekje een zeer grappige woordkunstenaar , die je tijdens het lezen menigmaal in lachen doet uitbarsten. Geweldige aanvulling op wat er al niet allemaal over Vincent van Gogh is geschreven... Een boekje waar leesplezier voorop staat !
door Mirca op 30-11-2022
Erg leuk boekje… grappig om op deze manier in de huid van Van Gogh te kruipen… wat zou hij ervan gevonden hebben? …
door Elvira op 10-10-2023
Een kennis maakte me attent op dit boekje en het is zeker een aanrader! Vooral als je ook van Vincent van Gogh houdt. Het zijn korte geestige stukjes, met een optimistische filosofische inslag. De schrijver zelf lijkt me een vrolijke levenskunstenaar, in ieder geval is het boekje prachtig kleurrijk geïllustreerd met zijn eigen kunstwerken, geïnspireerd op Vincent Van Gogh. Ik heb oprecht gelachen en ook een traan weggepinkt. Je komt ook feiten over Van Gogh te weten die je misschien al eens eerder had gehoord maar weer was vergeten. Enige kritiek is dat die mop “ Komt een bezoeker voor Van Gogh…” er twee keer in staat! Maar herhaling is de essentie van je geheugen, die mop blijft je bij… Ik kreeg gelijk zin om weer eens naar het Van Gogh Museum te gaan, “what a dream, the Van Gogh Museum…” Ja, ik weet het, Ramon Jan Vet, “online tickets only…”