Cover voorkant
Spanje, een liefde - Verhalen over reizen en overwinteren in Spanje
Spanje, een liefde - Verhalen over reizen en overwinteren in Spanje

Spanje, een liefde - Verhalen over reizen en overwinteren in Spanje

Barbara van Wijk-Douwes

Category: Travel
  • (2)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Spanje, een liefde speelt zich grotendeels af in het provinciestadje Fortuna in Spanje bij Murcia. Dit boek neemt de lezer mee naar het hedendaagse Spanje en geeft een inkijkje in het overwinteren in zonnig Spanje, waarbij korte reisjes door Spanje en Portugal beschreven worden. De typische gewoontes en Spaanse gebruiken, de feesten, de cultuur, kortom het normale Spaanse leven komt uitgebreid aan bod en wordt op luchtige, meeslepende wijze beschreven.

From the book

Unheimisch gevoel
‘s Avonds komen we in Tortosa aan. Hier is een camperplaats waar we neerstrijken. Hij ligt even buiten de stad aan het eind van een doodlopende weg. Ik voel me hier niet echt fijn. We staan er helemaal alleen op een groot stikdonker terrein als er een bestelbusje vlak naast ons parkeert. We zouden de deur niet eens kunnen opendoen zo dichtbij staat hij, terwijl het hele terrein verder leeg is. Er zitten twee uitgewoonde figuren in, de één stapt uit, de ander blijft zitten en kijkt voortdurend naar ons. Onze alarmbellen beginnen te rinkelen, we voelen ons niet echt senang. "Kom op" zegt Egbert opeens. "Ik heb een unheimisch gevoel, we gaan hier weg". We schuiven de stoelen in de juiste stand en rijden richting stadje waar een groot parkeerterrein is, waar we onder een felle lantaarn kunnen parkeren. Veel beter! Misschien was er helemaal niets fout met die kerels, maar het voelde niet goed en mij is altijd geleerd: je gevoel volgen.

Vandaag (woensdag) rijden we naar Fortuna waar we straks aankomen. De hele dag regent het en niet zo’n beetje ook. De Spanjaarden zijn blij als het regent, maar wij komen voor de zon, niet voor de regen.

Onderweg beland ik in een winkel bij een benzinestation. Een onbekend blikje trekt mijn aandacht. Koffie in blik, speciaal voor onderweg. Ik lees de omschrijving en zie dat de koffie vanzelf warm wordt als je het deksel van het blik trekt! Er ontstaat dan een soort chemische reactie waardoor een chauffeur achter zijn stuur een lekker warm bakkie kan doen. Ik moet er niet aan denken, had er ook nooit van gehoord maar het is zelfs te krijgen in cappuccino, zwarte koffie, koffie met melk en suiker en espresso! En dat voor € 2,20, kom er es om!

About the author

Barbara Ch. van Wijk-Douwes ontwikkelde na haar pensionering, samen met haar man Egbert, de hobby Reizen. Met de camper trekken zij van hot naar her, maar de winters brengen zij steevast door in Spanje, in Fortuna, waar zij hun hart aan verpand hebben. Geen winter slaan zij over en Barbara beschreef al hun belevenissen in rondschrijfbrieven voor het thuisfront. Samengebundeld vormen deze brieven een soort dagboek waarmee de lezers als het ware met hen mee reizen en meegenieten.

Reviews

2021-01-19 15:10:35 | By: Corrie Lange | Rating:
Ik heb van het boek genoten en vond het jammer toen ik het uit had!
Heel prettig en met veel humor geschreven!
Ook veel zaken herkenbaar omdat wij eveneens overwinteren in Spanje.

2018-07-25 13:38:06 | By: Barbara van Wijk
Ik hoorde vaak de volgende opmerkingen: Het boek leest prettig. Het is luchtig en humoristisch. Toen ik het boek las had ik het gevoel op vakantie te zijn, ik was erbij! Eén persoon had verwacht dat er beschrijvingen van bezienswaardigheden in zouden zijn opgenomen, maar dat is niet het geval. Het is geen reisgids, die zijn er al genoeg, dit is een persoonlijke ervaring met het overwinteren en uitstapjes tussendoor met de camper. Ook de verschillende gewoontes, cultuur, feesten en allerlei typisch Spaanse belevenissen zijn meeslepend beschreven.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Spanje, een liefde - Verhalen over reizen en overwinteren in Spanje

Author:

Barbara van Wijk-Douwes

Category:

Travel

Number of pages:

192

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

29-06-2018

ISBN:

978-94-022-4613-1 / 9789402246131

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)