Het leven bruist eens draken vergruisd

Leine-Laura (Leen Dehouwer)

Category: Poems
  • (2)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze creatieve, autobiografisch getinte parel is een pleidooi voor zelfontplooiing. Elk pionnetje van het sprookjesbos speelt zijn rol. In de omgang met hen ontdekt Heidelinde wie ze wezenlijk is. Ze beseft dat ze zich klein houdt en wil weer groeien. Dapper gaat ze de strijd aan. Allerlei lichtwezentjes bieden hulp en wijzen de weg. Prikt ze haar draken aan het zwaard? Licht ze haar toverstaf? Omringt ze zich opnieuw met gelijkgezinden? Sprankelt Heidelinde terug in een mooi bestaan? Lees en ontdek: Het leven bruist eens draken vergruisd. Voel de magie van zelfexpressie! Proost op een bruisend leven! Tjing Tjing!
De kunstige illustraties zijn van Messalina Lotigiers. Het is de allereerste keer dat ze een boek illustreert en bewust op de voorgrond treedt.

From the book

Het meisje en de rozentuin

Er was eens een klein meisje in een heel grote tuin vol met rozen. Maar omdat ze zo klein was, zag ze alleen de doornige takken. Ze keken haar vijandig aan. Elke doorn stond klaar om haar slanke profiel te doorboren. Veel bewegingsruimte was er niet. Ze kon zich alleen voorzichtig een weg banen en ervoor zorgen dat de stekels haar niet raakten.

Ze vroeg zich af wat er na dit doolhof kwam. Ze miste de mensheid die ze vroeger had gekend. Maar die had ze achter zich gelaten. Met het oog op de prachtige bloemenzee van rozen, die ze wilde plukken en delen met mensen in luchtkastelen. Nu was ze bedroefd, omdat de rozen onbereikbaar leken.

Na het doolhof van jaren bereikte ze uitgeput de rand. Wat was daar te zien? Een eindeloze vlakte, verder niets. Wat een teleurstelling. Geen huis, geen paleis, zelfs geen hut. En nog teleurstellender: geen mens om aan te spreken.


About the author

Leen Dehouwer stond gedurende lange tijd als gepassioneerd onderwijzeres voor de klas. Alles wat creatief is, past bij Leen. Naast schrijven zijn kantklossen, knutselen, bloemschikken en intuïtief schilderen haar hobby’s. Ze snuffelt graag op rommelmarkten en bezorgt tweedehandsspullen met plezier een nieuw leven. Bij al deze bezigheden voelt ze zich op-en-top Leine-Laura. Grootvader noemde haar Leine. En moeke was altijd blij als ‘Laura’ scheen. Dat was normaal, want thuis runden ze een ijsroomfabriek. Leine-Laura is ook een beetje zoals de zon. Ze straalt graag haar energie uit naar de anderen. Overal waar ze komt, aardt ze en laat ze een blijvende indruk na.

Reviews

2019-01-22 06:36:40 | By: Claudia | Rating:
Wonderlijk excentriek, ijzingwekkend gebeten, hartveroverend lollig en soms ook krochtig bedroefd. Maar bovenal: nooit zonder uiterst koppige hoop.

2019-01-20 16:24:41 | By: Goovaerts Natalie | Rating:
Moet eerst weten voor je leest dat het uit waargebeurde levens ervaring word omschreven naar een sprookje...dan lees je echt wat het meisje ( nu vrouw) heeft meegemaaktWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het leven bruist eens draken vergruisd

Author:

Leine-Laura (Leen Dehouwer)

Category:

Poems

Number of pages:

196

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-01-2019

ISBN:

978-94-022-5048-0 / 9789402250480

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)