Gevoelsprieten - Hand in hand met hoogsensitiviteit

Eva Knebel

Categorie: Verhalen

€ 20,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Veel emoties ervaren. Soms is dat fijn. Vaak voel ik mij anders. Een buitenstaander. Toch is het belangrijk stil te staan bij emoties. Zeker voor een hoogsensitief persoon.
In deze cursiefjes staat de verwerking van indrukken, gedachtes en ervaringen centraal. Roerend en ontroerend. Vol humor, zelfspot en een geheel eigen kijk op de wereld. Ontboezemingen en overpeinzingen. Verfrissend en soms verrassend. Toegankelijk voor iedereen die houdt van korte verhaaltjes met een scherp randje.

Uit het boek

Het is een dag midden in de week, de wolken hangen zwaar en grijs boven alles wat nat is na de regenval van vannacht. Mijn humeur heeft ongeveer dezelfde kleur als de glibberig groene klinkers van het terras. Niets aan doen, aan beide niet. De klinkers zal ik pas na de winter met de schrobber afborstelen, mijn gemoedstoestand mag best even zo blijven. Waarom zou ik net doen alsof ik mij geweldig voel, terwijl dit niet zo is? Ik voel mij simpelweg miserabel.
Er zijn een aantal redenen waarom ik niet lekker in mijn vel zit. Te weinig slaap, te veel gedachten. Een aanvaring met iemand waar ik van hou. Mijn leven dat al over de helft is. Heimwee naar mijn jeugd en de kansen die ik voorbij heb laten gaan. Ik mis mijn zus, mijn ouders en misschien nog meer mijzelf. Ik ben kwetsbaar op dit moment, uit balans.
Tranen verdringen zich om als eerste over mijn wangen te mogen rollen. Driftig veeg ik met mijn mouw over mijn gezicht, nog te boos om mijn verdriet toe te laten. Mijn ego speelt een spelletje met mij, dwingt mij om kwaad te zijn. Mijn boosheid werkt als een placebo en geeft mij de valse illusie van kracht. Mijn glas thee staat onaangeraakt op tafel terwijl ik met mijzelf worstel. Ik negeer mijn knorrende maag. Er is ook niets waar ik trek in heb. De verwarming is uit, en met alleen mijn pyjama aan kruipt de kilte van het huis langs mijn benen omhoog.

Over de auteur

Eva Knebel is geboren in Amsterdam en heeft, vanaf dat zij drie jaar was, vooral in Limburg gewoond. Zij voelde zich vaak anders dan haar leeftijdgenoten. Daarom begon zij te schrijven. Tien jaar geleden kwam zij erachter dat zij hoogsensitief is. Het schrijven bleef voor haar een vorm van emoties verwerken. Deze bundel gaat over de periode dat zij verliefd werd op haar grote liefde, haar verhuizing naar België en alles dat ondertussen de revue passeerde. Haar quote: “Als iets mijn hart beroert vormen de woorden zich vanzelf”.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Gevoelsprieten - Hand in hand met hoogsensitiviteit

Auteur:

Eva Knebel

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

212

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

08-03-2019

ISBN:

978-94-6389-088-5 / 9789463890885

Vaste prijs:

€ 20,99

Taal

Nederlands