Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gevoelsprieten
Hand in hand met hoogsensitiviteit

Auteur

Eva Knebel

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (10 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Veel emoties ervaren. Soms is dat fijn. Vaak voel ik mij anders. Een buitenstaander. Toch is het belangrijk stil te staan bij emoties. Zeker voor een hoogsensitief persoon.
In deze cursiefjes staat de verwerking van indrukken, gedachtes en ervaringen centraal. Roerend en ontroerend. Vol humor, zelfspot en een geheel eigen kijk op de wereld. Ontboezemingen en overpeinzingen. Verfrissend en soms verrassend. Toegankelijk voor iedereen die houdt van korte verhaaltjes met een scherp randje.

Over de auteur

Eva Knebel is geboren in Amsterdam en heeft, vanaf dat zij drie jaar was, vooral in Limburg gewoond. Zij voelde zich vaak anders dan haar leeftijdgenoten. Daarom begon zij te schrijven. Tien jaar geleden kwam zij erachter dat zij hoogsensitief is. Het schrijven bleef voor haar een vorm van emoties verwerken. Deze bundel gaat over de periode dat zij verliefd werd op haar grote liefde, haar verhuizing naar België en alles dat ondertussen de revue passeerde. Haar quote: “Als iets mijn hart beroert vormen de woorden zich vanzelf”.

Productinformatie

ISBN
9789463890885 / 978-94-638-9088-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-03-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
212
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Het is een dag midden in de week, de wolken hangen zwaar en grijs boven alles wat nat is na de regenval van vannacht. Mijn humeur heeft ongeveer dezelfde kleur als de glibberig groene klinkers van het terras. Niets aan doen, aan beide niet. De klinkers zal ik pas na de winter met de schrobber afborstelen, mijn gemoedstoestand mag best even zo blijven. Waarom zou ik net doen alsof ik mij geweldig voel, terwijl dit niet zo is? Ik voel mij simpelweg miserabel.
Er zijn een aantal redenen waarom ik niet lekker in mijn vel zit. Te weinig slaap, te veel gedachten. Een aanvaring met iemand waar ik van hou. Mijn leven dat al over de helft is. Heimwee naar mijn jeugd en de kansen die ik voorbij heb laten gaan. Ik mis mijn zus, mijn ouders en misschien nog meer mijzelf. Ik ben kwetsbaar op dit moment, uit balans.
Tranen verdringen zich om als eerste over mijn wangen te mogen rollen. Driftig veeg ik met mijn mouw over mijn gezicht, nog te boos om mijn verdriet toe te laten. Mijn ego speelt een spelletje met mij, dwingt mij om kwaad te zijn. Mijn boosheid werkt als een placebo en geeft mij de valse illusie van kracht. Mijn glas thee staat onaangeraakt op tafel terwijl ik met mijzelf worstel. Ik negeer mijn knorrende maag. Er is ook niets waar ik trek in heb. De verwarming is uit, en met alleen mijn pyjama aan kruipt de kilte van het huis langs mijn benen omhoog.

Reviews (10)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Julia op 21-03-2019
Heel leuke boek! Geweldig geschreven en wordt nooit saai! Ik raad deze boek zeker aan.
door Myrthe op 21-03-2019
Leuke verhalen met veel emotie uit het hart geschreven met persoonlijke ervaring!
door Haegens Mary Louise op 21-03-2019
Heerlijke verhaaltjes die oh zo herkenbaar zijn.Soms verrassend,dan weer ontroerend.
Kijk al uit naar het tweede deel !!!
Geschreven door Eline op 28-03-2019
Eerlijkheid, ontroering, dosis humor en verrassend. Deze verhaaltjes wil je blijven lezen.
door Dinie op 26-04-2019
Eva ik heb genoten van je boek!! een mooie stijl van schrijven, herkenbaar,humor,gevoelig een cocktail van inspiratie! een aanrader!
door Liesbeth op 01-05-2019
En dan heb ik nu het boek van jou uit. Het leest als een tierelier ( want zondag begonnen ) Heel knap zoals jij schrijft en de ander meetrekt in het verhaaltje... jou gevoel en omgeving! Thx Eva ik hoop nog veel stukjes te kunnen lezen van jou. Gr
door Cindy op 31-07-2019
Hey Eva,jouw boek was super leuk om te lezen.
Ik heb er echt van genoten.
door Winnie Willems op 31-07-2019
Een mix van betoverende, emotionele verhaaltjes, met het hart geschreven en in één ruk uitgelezen. Wanneer de volgende ?
door Marij R op 11-09-2019
Eva
Warm en mooi geschreven op een wijze zodat je je een beeld kan vormen bij de woorden.
Mooi
door Tinker op 26-09-2019
Supertof geschreven, echt een aanrader, zelfs mensen die nooit een boek lezen, dit kan hen misschien overhalen!