Wij, mannen boven de 50

Auteur

Lucien De Cock

Uitvoering
Paperback
Prijs
36 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Auteur Lucien De Cock (° 1948) is arts. Hij schreef meer dan dertig boeken. De meeste waren bestsellers omdat hij steeds diverse en gewaagde taboes doorbrak. Ook dit boek is er zo één.

Vijftigplussers zijn aardige mannen. Ze denken soms oud te zijn, maar ze zijn pas halfweg als ze wat zorg dragen voor hun gezondheid. Velen zoeken werk of werken nog, anderen zijn dat kotsbeu. Velen blijven geloven in de liefde voor die ene vrouw, anderen wisselden die voor een groener blaadje. Seks blijft boeiend ondanks een meer sputterend testosteronfabriekje. Maar onderschat ze niet. Die babyboomers en hun jongere vriendjes zijn nog met de hand gemaakt. Tientallen jaren zingen en swingen ze er al op los, de scheppers van de popmuziek. Ondanks het vreemde spel van politici heeft de generatie vijftigplussers de wereld grondig veranderd. Wat spookten ze toch allemaal uit!

De boekenkasten staan vol met kinder- en jeugdboeken, met modieuze vrouwen en hun vermagering- en kookrecepten, met verhalen over zielig geworden bejaarden. Maar die stoere jongere vijftigplusser? Niemand kent hem. Over deze fantastische man is er quasi niets te lezen. Realistisch, maar luchtig en doorspekt met humor, doorbreekt deze auteur andermaal een taboe: dat van een bijzondere man waarover zowat iedereen tot nog toe zweeg. Een speciale man, vooral voor vrouwen. Verzwegen, maar meer dan het ontdekken waard.

Over de auteur

Dr. Lucien de Cock (1948) is de meest toonaangevende geriater van Vlaanderen en wordt wereldwijd erkend als een autoriteit. Hij werkt als internist-geriater en was docent gerontologie en geriatrie aan verschillende hogescholen. Hij schreef een dertigtal boeken, quasi allemaal bestsellers, zoals Kan ik 120 jaar worden? (1997), Ouder worden, nieuwe stijl (1998) en Eeuwig jong (2002).

Productinformatie

ISBN
9789079834891 / 978-90-798-3489-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-01-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
630
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Jeanne Calment

Lucien De Cock

Jeanne Calment is de oudste bekende mens die ooit geleefd heeft. Ze leefde exact 122 jaar en 5 maanden en 12 dagen. Daarover is geen enkele twijfel mogelijk. Twintig jaar na haar dood meenden Russische fantasten deze uitzonderlijke prestatie als een leugen met frauduleuze doeleinden te mogen bekladden. Dit is niet alleen onzin, het is de reinste schande. Dr. De Cock en zijn echtgenote waren de laatste 17 jaar van haar leven heel bevriend met Jeanne en zijn dat ook na haar dood gebleven. Zij beschouwden het schrijven van dit boek als een verplicht eerherstel voor Jeanne.

Jeanne verbleef haar hele leven in de heerlijke Provence Romaine, meer bepaald in Arles. Deze prachtige streek en stad bewaren een uitzonderlijk cultureel erfgoed, dat iedere toerist bekoort. Maar Arles werd vooral wereldbekend door Vincent Van Gogh die naar warmte, zon en licht snakte. Deze sublieme kunstenaar maakte hier honderden merkwaardige schilderijen, waaronder zijn grootste meesterwerken. Meesterlijke Vincent in het zuiden! Het was in zijn spoor dat de auteurs toevallig Jeanne Calment leerden kennen. Als kind had zij persoonlijk Van Gogh gekend, maar toen in Arles niet aanbeden als een grootmeester van de schilderkunst! Zij hadden wel één grote liefde gemeen: zonnebloemen tijdens hun leven en na hun dood.

De auteurs vertellen hun ervaring met Jeanne Calment, Arles en Van Gogh zonder enige franje: puur zoals zij al 40 jaar hun unieke verblijven aldaar beleven. Calment, Van Gogh en Arles zijn voor hen gewoon niet te scheiden. Daarom is dit in feite een drievoudig boek. Vooreerst een ontdekking en reisgids voor wie de prachtige Provence Romaine bezoekt. Daarnaast een ontdekking van Vincent Van Gogh, die er uniek presteerde maar aldaar geen enkele schilderij naliet, maar over heel de wereld triomf kent. Maar bovenal – en dat was het enig doel van dit boek – het blootgeven van een diepe relatie met Jeanne Calment, als getuigenis van haar uitzonderlijke leven als “Doyenne de l’ Humanité”, hetgeen ons grootste respect verdient. 150 reporters, die op haar verjaardag, van over de hele wereld naar Arles voor haar waren gekomen, hebben een menselijk fenomeen gezien, geen bedrog omtrent onze menselijke existentie.
26,50