Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mentale weerbaarheid en Fysieke Zelfverdediging

Auteur

Paul Jansen

Uitvoering
Paperback
Reviews
1 reviews
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In een tijd waar we meer en meer horen van geweld op straat en in de huiselijke kring, wordt het steeds noodzakelijker je daartegen te kunnen verweren. Dit boek over weerbaarheid en zelfverdediging is daarbij zeer behulpzaam. In veel boeken over dit onderwerp wordt weinig tot geen aandacht geschonken aan zaken als wetgeving, lichaamstaal en preventie. Paul Jansen doet dat wel. Hierdoor is zijn boek een welkome aanvulling op andere boeken over dit onderwerp.

Over de auteur

"Ik ben sinds 1964 (Judo) bezig met krijgskunsten en vechtsporten. Ik vind dat er ruimte is voor een nieuw boek dat het onderwerp weerbaarheid behandelt. Door mijn Budo-achtergrond ben ik in staat tot een objectieve houding en inzicht. Ik heb lang nagedacht tijdens de beoefening van mijn "BUDO" voordat ik besloot dit boek te schrijven. Ik hoop dat veel mensen na het lezen een goede cursus weerbaarheid gaan volgen en hierdoor beter in het leven komen te staan."

Productinformatie

ISBN
9789088342066 / 978-90-883-4206-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-01-2008
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
102
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Niet elke cursus op dit gebied is een aanrader, maar er zijn tegenwoordig vrij veel aanbieders op de markt actief! Vaak is het niet meer dan een mengelmoes van slimme technieken. De betere cursus is echter systematisch opgebouwd. In een logische volgorde worden de technieken aangeboden. Wat moet men b.v. doen wanneer een aanvaller wat verder van u afstaat? Wat te doen wanneer hij dichterbij is en wat wanneer u al vastgepakt bent? Ook als u b.v. op de grond gevallen bent, bent u nog niet weerloos! De aangeleerde technieken moeten gewoon werken onder alle omstandigheden, gemakkelijk te onthouden zijn en eenvoudig en kort in de uitvoering! Een moderne en goed opgebouwde cursus zal zeerzeker ook aandacht schenken aan het mentale gedeelte en uitleg geven over o.a. de lichaamstaal en de fasen in de fysieke zelfverdediging. Ook een hoofdstuk rondom o.m. politie, justitie en de wapenwet mag niet ontbreken. Hierdoor heeft een cursus toch weer voordelen t.o.v. krijgskunstlessen, juist door deze onderdelen erin op te nemen! Nog een voordeel is dat u de cursusboeken als naslagwerk kunt gebruiken zodat u regelmatig alles nog eens kunt nalezen en u kunt blijven oefenen met een partner die de cursus misschien ook gevolgd heeft.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Paul Jansen op 07-04-2011
Ik ben erg blij dat ik als Budoleraar en -beoefenaar, een boek heb mogen uitbrengen via Boekscout.nl!!! Hiermee heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn visie, ideeen, gedachten en inzichten, voor een ieder aanschouwelijk te maken. Mijn vormt een ideale aanvulling op het dagelijks leven van alle dag. Waarom zult u denken? Nou, eenvoudigweg omdat iedereen iets kan overkomen zoals een val van de fiets, een beroving, dreigen met geweld enz.... In het boek staan allerlei adviezen, tips, voorbeelden uit de praktijk en nog veel meer! Ik hoop dat u het zult lezen en als een verrijking zult zien!