Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De geur van Afrika

Auteur

Martina van der Reijken

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek is een verslag van een reis door Senegal en Gambia. Senegal is voor Nederlanders niet echt een vakantieland, het wordt zelden bij touroperators aanbevolen. Gambia kennen de meeste mensen wel van de toeristische kust met veel neonreclame en bewaakte stranden. In Senegal biedt Cap Skirring een exclusief genot met bijvoorbeeld een Club Med, golfterreinen, paradijselijke stranden en tochtjes met een catamaran. In dit boek ben ik in beide landen ver weg van dat alles. Het gaat er mij om mee te leven met de lokale bevolking, en dus met al hun ontberingen zoals geen stromend water en geen electriciteit. Het zijn schitterende landen met een zeer vriendelijke bevolking.

Over de auteur

"In "de geur van Afrika" keer ik terug naar West Afrika. Dit keer om de landen Senegal en Gambia te ontdekken. Ik reis van de Casamance, de tuin van Afrika in het zuiden van Senegal, naar het noorden aan de grens van Mauretanië om vervolgens via de de hoofdstad Dakar weer af te zakken naar het kleinste Afrikaanse land Gambia. De Afrikaanse cultuur fascineert me geweldig. Vanaf hier bekijk ik het leven op een geheel andere manier. Hier laat ik onze haastige en kapitalistische westerse wereld ver achter me. Hier voel ik me thuis."

Productinformatie

ISBN
9789088342523 / 978-90-883-4252-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-01-2008
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Met 2 uur vertraging landen we uiteindelijk om 22.00 uur op vliegveld Yundum vlakbij Banjul. Al wanneer ik de trap van het vliegtuig afdaal voel ik de klamme hitte als een deken op me neer komen. Met een bus worden we naar de aankomsthal vervoerd voor de formele handelingen en waar het wachten op de bagage begint. Dat duurt op zo’n moment altijd veel te lang. Als we de buit binnen hebben lopen we naar de uitgang om tussen de menigte een papier met het woord "Keledi-ang" op te sporen; dit is de naam van een kampement in Kafountine, onze eerste bestemming in het zuiden van Senegal, de Casamance. Al vrij snel zien we deze naam tussen de menigte opduikelen, twee jongens van Kelediang staan ons op te wach-ten. We hadden vooraf geregeld vanaf het vliegveld te wor-den opgehaald en in deze chaos met geldwisselaars, krui-ers die aan je bagage trekken en mensen die je gids willen zijn, zijn we daar maar wat blij mee. Door de vertraging hebben zij hier dus 2 uur staan wachten maar daar kan niemand wat aan doen en wij zullen de eerste en de laatste niet zijn vrees ik. Buiten in de auto wacht de chauffeur dus rugzakken inladen en rijden maar. Alle ramen van de auto staan open en deze doorwaai van een frisse wind doet me goed. Onderweg ruik ik de geur van Afrika, een mengeling van houtskoolvuren, kruiden, etensluchtjes en de natuur. De donkere nacht laat duizenden vuurvliegjes zien die kriskras voor de koplampen van de auto langs schieten.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek