Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zoektocht naar het verleden

Auteur

Ernie van der Vaart

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
1 reviews
Prijs
17 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Overpeinzingen van de schrijver over allerlei herinneringen uit zijn vroege jeugd. Een verontrustende droom van een onbekende. Ogenschijnlijk twee zaken die niets met elkaar te maken hebben. Toch blijken schijn en werkelijkheid meer met elkaar verbonden te zijn dan het zich op het eerste gezicht laat aanzien. Dit alles leidt uiteindelijk tot een verrassende ontknoping. De schrijver laat autobiografische elementen en fictie versmelten tot een bizarre werkelijkheid. "Zoektocht naar het verleden" is de zoektocht van een man naar de vader die hij nooit gekend heeft.

Over de auteur

"Na het doorlopen van de middelbare school en daarna de Pedagogische Academie belandde ik vervolgens voor 16 jaar bij de politie. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en sinds geruime tijd heb ik me weer overgegeven aan mijn "eerste liefde", lesgeven. Vertellen hoort bij dat vak en vanuit het vertellen is bij mij het schrijven als logisch gevolg gekomen."

Productinformatie

ISBN
9789088343339 / 978-90-883-4333-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-05-2008
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

EEN Ons huis stond aan het begin van de straat. Nummer 1, Voorstraat nummer 1. De Voorstraat was de eerste straat van het dorp. Ons huis was dus het eerste huis van het dorp. Tenminste, dat vond ik. Toen! Toen, toen ik een jaar of zes was Dat ons huis niet echt het eerste huis in de straat was, deed er niet zoveel toe. Het had nummer 1, dat was het enige dat telde. En dat andere straten aan de rand van het dorp ook de eerste straat konden zijn kwam bij mij niet op. Onze straat was de Voorstraat. Het woord ‘voor’ zei het al. Voor betekende vooraan, de eerste. Dus was onze straat de eerste straat van het dorp en ons huis het eerste huis van de straat en daarom het eerste huis van het dorp. Het eerste huis van het dorp. Daar was ik ontzettend trots op. Misschien ben ik dat nu nog wel een beetje. Ons huis stond dus bijna aan het begin van de straat. Als je de straat inkwam dan was daar aan de linkerkant eerst een kapsalon. Precies op de hoek. De tuin van de kapsalon grensde aan die van ons. Daarnaast stond ons huis.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Toos Meulemans op 06-06-2022
Hallo Ernie, Ik heb je boek "zoektocht naar het verleden" in enkele uurtjes met spanning gelezen; mét veel herinneringen aan Voorstraat nummer 1, het 1e huis in de 1e straat van het dorp Made. Ontroerend! Hoezo zult je denken.... Ik heb je vader Thé van der Vaart nog goed gekend, en je opa en oma natuurlijk ook. Met het boekje kwam tevens mijn héle jeugd in de Voorstraat voorbij. Wij zijn in 1958 vertrokken uit de Voorstraat . En heeft jouw vader Thé ons dubbel huis gekocht met zijn vrouw. Daar zijn jij en je broertje dus geboren. Om een lang verhaal kort te maken... Gisteren de Voorstraat nr. 1 bezocht: Niets dan herinneringen, alles wat je in en rond het huis beschrijft ... kippenvel. Mocht je nog iets willen weten Ernie, dan kun je mailen naar: jctheuns@gmail.com Ik heb nog een hobby: stamboom onderzoek. Tevens beheer ik in Made en Drimmelen bij onze Heemkundekring de bidprentjes, dus die kan ik waarschijnlijk ook wel sturen als je dat wilt. Groet van Toos Theuns-Meulemans.