Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op armkracht naar Santiago

Auteur

Jan Mollen

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek gaat over de pelgrimstocht die ik naar Santiago de Compostela heb gemaakt op pure armkracht met mijn handbike. Met deze tocht wil ik laten zien dat ook mensen met een handicap een lange fietstocht kunnen maken en hierdoor kunnen genieten van de mooie natuur in binnen- en buitenland. In dit boek wordt beschreven dat door goede begeleiding en voorbereiding ook voor gehandicapten bijna alles mogelijk is. Tijdens deze pelgrimstocht leer je om jezelf te vinden, en samen met de begeleider te genieten van rust en stilte, maar ook van topsport en prestatie van je eigen kunnen.

Over de auteur

"Ik heb deze pelgrimstocht gemaakt op pure armkracht met mijn handbike. Ik heb hiermee een geweldige sportieve prestatie neergezet, met de hulp van mijn begeleidster Marja Jans, die mij de hele tijd onderweg heeft bijgestaan. Zij heeft mij gevolgd met een busje om al mijn spullen die ik onderweg nodig had, te vervoeren en mij onderweg te voorzien van eten en drinken."

Productinformatie

ISBN
9789088343636 / 978-90-883-4363-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-05-2008
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik heb dit boekje geschreven om anderen te laten zien dat een mens veel kan, vaak meer dan men zelf denkt. Tegen mede-gehandicapten wil ik zeggen: Ga niet stil zitten, maar geniet van het leven! Ga sporten of zoek een andere hobby. Ik vind handbiken in de vrije natuur geweldig. Met mijn handbike kon ik ­ondanks mijn handicap- ook pelgrim zijn en samen met duizenden anderen naar Santiago trekken. Iedere gehandicapte heeft zijn eigen handicap, maar met aanpassingen -zoals mijn handbike- en goede begeleiding kunnen velen deze tocht maken. Alléén de Camino de Santiago rijden per handbike is onmogelijk. Daarom ging Marja Jans mee. Zij nam in een busje alles mee wat onderweg nodig was. Als ik ’s avonds mijn dag-etappe er op had zitten was mijn rolstoel en alle verdere bagage al op die plaats, zodat ik vanuit de handbike over kon stappen in de rolstoel. Marja zorgde ook voor proviand, bereidde het eten en hielp mij waar nodig.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door renee op 02-01-2017
wat een prestatie wat jullie met z'n 2 hebben gedaan, vol verwondering maar met bewondering.