Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Reisschilderingen

Auteur

Connie Harkema

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
24 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Reisschilderingen bestaat uit vijfentwintig jaar reisbelevenissen in woord en beeld. Kleurige illustraties aan de hand van zelfgemaakte olieverfschilderijen in afwisselende stijlen versterken de beschrijvingen van veel Europese landen, Tunesië en de Verenigde Staten. Tegen de achtergrond van de verslagen over routes, landschappen, culturen en ontmoetingen speelt de wisselende gezinssituatie tijdens deze vijfentwintigjarige periode een belangrijke rol. Zo begint het boek met de huwelijksreis van de auteur en eindigt het met een uitstapje ter ere van de zilveren bruiloft, wanneer de kinderen zijn uitgegroeid tot pubers.

Over de auteur

"Ik ben zelfstandig journalist/redacteur/schrijver. Schrijven is zowel mijn werk als mijn passie. Het werkgebied is vrij breed, maar het meest toegespitst op business-to-business en onderwijs. Daarnaast redigeer ik manuscripten voor thrillerschrijvers en heb ik een paar educatieve boekjes op mijn naam staan. In 2001 kwam Harkefietjes uit. Ook maak ik olieverfschilderijen, waarvan enkele afbeeldingen opgenomen in Reisschilderingen."

Productinformatie

ISBN
9789088343742 / 978-90-883-4374-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-05-2008
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
244
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Op de camping aangekomen blijkt alles gelukkig nog intact te zijn en is er van een brandhaard weinig meer te zien. We beginnen met de eerste voorbereidingen voor ons dagelijkse vakantiepotje. Terwijl de ravioli op het primusstelletje staat te pruttelen dalen er brandschilfertjes neer. Gealarmeerd draaien we het gas uit en haasten ons naar de uitgang, waar inmiddels ook veel andere campinggasten zijn gearriveerd. Druk door elkaar pratend spoedt de mensenmassa zich buiten het terrein en loopt naar een grote brug die een eindje verderop over de rijksweg hangt. Wij laten ons in de stroom meevoeren een deel van de locale bevolking sluit zich aan. Vanaf de brug hebben we een goed uitzicht over de omgeving. Hoewel het avond is, wijst de thermometer nog steeds achtendertig graden aan. Om mij heen zie ik één wapperende kleren en harenmassa. De storm voelt zwoel aan. Vrachtwagenchauffeurs die onder ons door voorbij razen, toeteren enthousiast en de meeste mensen zwaaien geestdriftig terug. Plotseling zien we in de verte de eerste vlammen over de bergkammen heenkomen en ook in tegengestelde richting lijkt zich een brand te hebben ontwikkeld. Brandweerauto’s rukken in colonne uit, loeiende sirenes en blauw flikkerende lampen. Op de rijksweg stopt een geel bestelbusje op de vluchtstrook. Er stapt een man uit die op het dak klautert. De rest van het verkeer scheurt langs hem heen. De wind wakkert nog verder aan, maakt grillige capriolen en lijkt uit steeds een andere hoek te komen. De combinatie met het kurkdroge landschap doet angstig aan. Op de brug doen speculaties de ronde over de afloop. Wordt het een landinwaartse of afwaartse wind? Ondertussen worden de vuurtongen boven de bergen alsmaar krachtiger en roder. Ze rukken angstaanjagend snel op naar een dorpje aan de overkant van de rijksweg. We vangen onofficiële berichten op van stroomuitval.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek