Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Waar ben ik nou weer?

Auteur

Rob van der Wal

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Deze verhalenbundel begint in Guatemala waar ik voor mijn studie een reis door het land maakte. Na afloop bleven mijn reisgenootje Dyane en ik achter voor de reis van ons leven. We trekken door Guatemala en Honduras, zien de vernielingen van de tropische orkaan Felix, en reizen door Nicaragua en Costa Rica, waar ik afscheid neem van Dyane. Uiteindelijk beland ik in Panama, waar de reis eindigt op een vrijwilligersproject met de grootste zeeschildpad ter wereld: de leatherback.

Over de auteur

"Wat doe je als je na de middelbare school nog geen flauw idee hebt wat je nu wilt met je leven? Juist, je gaat reizen, de wereld zien. Op mijn 17e verhuis ik voor een jaar naar Nieuw Zeeland, waar het reisvirus mij snel in zijn greep zal nemen. Terug in Nederland weet ik het. Toerisme, dat wordt het. Zelf de wereld ontdekken en anderen met mij kleine stukjes van die zelfde wereld laten ontrafelen. Na twee jaar studeren moeten wij voor de opleiding verplicht naar Guatemala. Dé uitgelezen mogelijkheid om samen met een klasgenote meer dromen te verwezelijken."

Productinformatie

ISBN
9789088344763 / 978-90-883-4476-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-08-2008
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
188
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Kieren, houten balken, een verzameling vooroorlogse golfplaten en een gat in de muur dat, zo denken we, dient als soort van raam. We regenen nat in een gammel hostelletje van een onweersbui die de voorbode zou zijn van iets groots, iets boos, iets wat ons besef van slecht weer drastisch zal gaan omgooien. Buiten horen we mensen ramen dichttimmeren en op straat is het een drukte van belang. Wat staat ons toch te wachten? We weten niks. Kriegel van onzekerheid gaan we op zoek naar een TV hier in Waspán, aan de grens met Honduras. Hurricane info, dat hebben we nodig. En die krijgen we. Felix heet ´ie. Felix. Maak je voor het eerst van je leven een heuse hurricane mee, heet ´ie Felix. Zit je tijdens stormwinden en slagregens met dat lullige pianodeuntje van de kattenbrokjesreclame in je hoofd. Doe je je ogen dicht, zie je dat zwart witte gedrochtje brutaal in de kerstboom klimmen. "Foei Felix, stoute poes." Mijn reismaatje en ik komen tot de conclusie dat je met deze reclames foute poezen kweekt. Iedere keer als het mormel iets uitspookt, wordt hij beloond met brokjes. Maar tot onze schrik zien we wel dat het ding recht op ons afkomt. We vragen advies aan de locals en velen hebben er een hard hoofd in dat er morgen bussen zullen rijden. Als hij erg groot is, die Felix, kan dat wel een maand gaan duren. Het lijkt ons een goed ideetje om toch de ambassade maar eens te bellen voor advies, maar die zijn dicht na sluitingstijd en daar kan geen Felix verandering in brengen. En dus besluiten we ons budgetschema weg te gooien en ons te gaan concentreren op overleven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek