Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wat hebben ze ons wijsgemaakt

Auteur

Dr. Daniëls Gerard

Uitvoering
Paperback
Reviews
1 reviews
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De bijbelse boeken staan vol wonderlijke verhalen. Ze vertellen de geschiedenis van hoe God zich aan de wereld kenbaar maakte. Vandaag twijfelen velen aan het waarheidsgehalte van die verhalen waardoor het geloof haar eertijds ruime aanhang dreigt te verliezen. Wie nochtans die boeken herleest, met de huidige wetenschappelijke kennis in het achterhoofd, zal verrassend vaststellen dat die schrijvers gepoogd hebben de wetenschap van hun tijd nauwgezet weer te geven. De verhalen verhullen werkelijk gebeurde feiten, weliswaar door de ogen van die tijd waargenomen en met hun denkwereld omweven. De bijbel blijkt een wetenschappelijk boek dat het gelovig denken een stevige basis verleent.

Over de auteur

"Geboren in 1933 te Oostende en na universitaire studies waar ik tot sportarts promoveerde, kende ik een boeiende loopbaan. Ik begeleidde topatleten tijdens wereldtoernooien en als Olympisch arts op diverse O.S. Ook wetenschappelijk excelleerde ik op internationale congressen en door sportmedische publicaties. Na mijn actieve loopbaan begon ik, in navolging van andere wetenschappers, na te denken over de levensvragen. De analytische lezing van de Bijbel is er de weerslag van."

Productinformatie

ISBN
9789088345210 / 978-90-883-4521-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-10-2008
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Mozes was inderdaad een ontwikkeld man want hij werd opgevoed aan het koninklijk Hof. Toen echter zijn beschermheer stierf, was zijn veiligheid niet meer gewaarborgd en vluchtte hij naar de woestijn bij de bedoeïenen. Bij het vernemen van het harde slavendom voor zijn joodse medebroeders, keerde hij naar Egypte terug om de vrijlating te bepleiten. Tijdens de jarenlange tocht door de woestijn gebruikte hij meermaals de kennis die hij bij de bedoeïenen had opgedaan. Zo sloeg hij met zijn staf op de rots en plots spoot er water uit waaraan de dorstige Israëli en hun vee zich konden laven. Het waterslaan uit een rots was ook bij de bedoeïenen reeds gekend. Als men hard op de rots inbeukt, springen er brokstukken af waardoor de onderliggende poreuze kalklaag te voorschijn komt. Die bevat het in de berg opgeslagen watervolume dat meteen een uitweg vindt. Voor de onwetende Israëli moet het wel als een wonder zijn overgekomen en de auteurs hebben het later waarheidsgetrouw, zoals het hen werd overgeleverd, neergeschreven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Boris op 04-03-2011
Triest dat de Bijbel nog steeds niet serieus genomen wordt.